Market / Events

link
link
Είστε εδώ:Beer Catalog>Market / Events>Events>Τα νέα της μπίρας στην HORECA 2018

Τα νέα της μπίρας στην HORECA 2018

και η μεγάλη έκπληξη της!

Στην φετινή HORECA μπορεί να γευτήκαμε νέες και κλασσικές μπίρες, να είδαμε το καινούριο μικρό σύστημα draft HEINEKEN BLADE, καθώς και κάποια Cider, όμως το πιο ενδιαφέρον καθώς και ελπιδοφόρο νέο για την ελληνική ζυθοποιία είναι αναμφισβήτητα η παρουσίαση του προγράμματος Διττής εκπαίδευσης ζυθοποιών από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης!

Η σπουδαία αυτή απόφαση της ζυθοποιίας της Αταλάντης είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί στο μέλλον «αληθινή» ελληνική ζυθοποιία, η οποία -αν και είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια- παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος της ερασιτεχνική και με προβλήματα ποιότητας. Ο λόγος είναι απλός καθώς δεν υπάρχουν Έλληνες διπλωματούχοι ζυθοποιοί με επιστημονική κατάρτηση για να μπορούν να παράξουν σωστή και σταθερή μπίρα. 

Το πρόγραμμα Διττής εκπαίδευσης που γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο (www.dual.com.gr) και βρίσκεται στα τελικά του στάδια θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει τα εξής:

 • 3ετή φοίτηση
 • Θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματική σχολή (40%)
 • Πρακτική εφαρμογή στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (60%)
 • Αμοιβή μαθητείας
 • Πτυχίο με διεθνή αναγνώριση

Οι νέες μπίρες στην HORECA 2018

 • ODYSSEY DARK/BRUNE: Σκουρόχρωμη Ale, με ένα ιδιαίτερα μαλακό και όμορφο σώμα από εκλεκτές βύνες. Αλκοόλ 7,2%
 • Voreia Summer Ale: Χρυσαφένια και λαμπερή καλοκαιρινή Ale, δροσιστική, με τροπικούς υπαινιγμούς. Αλκοόλ 4,8%
 • Holly Strength: Καστανή Abbey, πικάντικη και πολύ δυνατή! Αλκοόλ 9,5%
 • NIKH AMBER LAGER: Κεχριμπαρένια Lager, γλυκόπικρη, με νότα καραμέλας.
 • ζ εζα Αlcohol Free: Ξανθιά Lager χωρίς αλκοόλ με ενδιαφέρουσα γεύση! 
 • ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ: Ξανθιά Ale που σε μπερδεύει με Lager, με ελαφρύ σώμα, πικράδα και την αίσθηση της καραμέλας βουτύρου. 

Από τις γνωστές μας η Blue Island παρουσιάστηκε με νέα εμφάνιση αλλά και νέα γεύση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του ελληνικού καλοκαιριού, ενώ με καινούρια ετικέτα παρουσιάστηκαν και οι ΚΙΡΚΗ και ΠΙΚΡΗ που συνόδευαν την νέα της παρέας, ΝΙΚΗ.

Η MAMOS είχε εντυπωσιακή παρουσία στο περίπτερο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με το ρετρό αυτοκινητάκι και τα όμορφα ψυγεία της, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το νέο μικρό σύστημα draft 8 λίτρων που παρουσίασε η εταιρεία, το Heineken Blade.

Άν και στη χώρα μας στο παρελθόν το αντίστοιχο μικρό σύστημα Draft Master Select, που είχε λανσάρει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δεν είχε την ανάλογη επιτυχία ευχόμαστε στο Heineken Blade με τον εξαιρετικό σχεδιασμό του καλή επιτυχία!

Στην HORECA 2018 συμμετείχαν η Septem Μικροζυθοποιία με όλες τις μπίρες της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με την πλούσια γκάμα της από FIX, Carlsberg, Guinness, Kilkenny Red, Aventinus, Corona και τα Cider Somersby.

Στο περίπτερο της ζυθοποιίας των Σερρών Siris Microbrewery ήταν διαθέσιμες όλες οι μπίρες Voreia με την νέα Summer να τραβά τα βλέμματα με την ετικέτα και την γεύση της και να φέρνει το καλοκαίρι μέσα στο χειμώνα...

Στο περίπτερο της ζυθοποιίας ELIXI βρίσκονταν οι Delphi και Marea καθώς και αυτές που παράγει για λογαριασμό άλλων όπως οι Alexander και οι μπίρες των Noble Men Beer με την Madame Pilsneuer να κλέβει την παράστασταση. Στον ίδιο χώρο οι βρετανικές Fuller’s και Hobgoblin και οι Σκωτσέζικες Innis & Gunn, της εταιρείας UNIBRAU, έδωσαν την δικιά τους όμορφη και γευστική νότα!

Στο περίπτερο του Αμπεριάδη, απολαύσαμε την πιο φρέσκια Brewdog Punk IPA, καθώς και άλλες εποχιακές και μη της Σκωτσέζικης ζυθοποιίας, μεταξύ των οποίων την Brewdog Hazy Jane (IPA), Electric India (Saison) και την 9 to 5 Wizzard India Pale Weizen, μια γερμανικού στυλ σιταρένια με έντονο χαρακτήρα λυκίσκου, εξ’ ού και o “μαρκετινίστικος» όρος India Pale Weizen. 

Η ΝΗΣΟΣ παρουσίασε την νέα της συλλεκτική φιάλη με καπάκι swing top καθώς και τις Pils, Lager και ΘΟΛΗ.

Από Cider, εκτός από το Somersby της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, παρουσία είχαν και τα KOPPARBERG, ΜΗΛΟΚΛΕΦΤΗΣ και STRONGBOW.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΑ έδωσε και φέτος το δικό της δυναμικό παρόν με τα συστήματα draft, τις κάνουλες και τις υπηρεσίες συντήρησης τους. Να σημειώσουμε πως η ΑΤΤΙΚΑ είναι πιστοποιημένη με ISO για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της στην βαρελίσια μπίρα στην Ελλάδα.

 


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!