odyssey

Market / Events

link
link
Είστε εδώ:Beer Catalog>Market / Events>Market>Η Anheuser Bush ηγέτης στην καθαρή ενέργεια!

Η Anheuser Bush ηγέτης στην καθαρή ενέργεια!

Παραγγελία 800 φορτηγών υδρογόνου στην Nikola Motor Company

Η ζυθοποιία και πάλι μπροστάρης στην τεχνολογία και στην εξέλιξη των φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ στο «deal» του αιώνα φαίνεται να εξελίσσεται η συμφωνία της Anheuser Bush (http://www.anheuser-busch.com) με την Nikola Motor Company (http://www.nikolamotor.com). Η παραγγελία της ζυθοποιίας έφτασε τα 800 φορτηγά βαρέως τύπου που κινούνται με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου! 

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η σχέση της ζυθοποιίας με την τεχνολογία και την εξέλιξη των φορτηγών αυτοκινήτων ήταν ανέκαθεν στενά δεμένη και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς. Οι ανάγκες μιας ζυθοποιίας για την μεταφορά της μπίρας καλύτερα, πιο ευέλικτα, ασφαλέστερα και φυσικά ταχύτερα έδωσαν στο παρελθόν ώθηση στην εξέλιξη των φορτηγών αυτοκινήτων. Μην ξεχνάμε πως στην δεκαετία του 1930 οι ζυθοποιίες ήταν οι κύριοι αγοραστές καθώς και επενδυτές φορτηγών ενώ το κλείσιμο των ζυθοποιείων οδήγησε και στο κλείσιμο πολλών κατασκευαστών. Έτσι και στις μέρες μας βλεπουμε ένα μεγάλο άλμα της ζυθοποιίας Anheuser Bush προς την εξέλιξη και την αειφορία.

Στόχος της Anheuser Bush, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της για Αειφόρους Στόχους του 2025, είναι η αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου των φορτηγών της, που κινούνται με πετρέλαιο και διανύουν μακρινές αποστάσεις στις ΗΠΑ, με τα νέας τεχνολογίας οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2025. Η συνεργασία της με την Nikola θα συμβάλει στην μείωση των εκπομπών CO2 κατά 25% στην αλυσίδα παραγωγής της. Αυτά τα 800 φορτηγά θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 18%, που ισοδυναμεί με τους ρύπους περισσότερων από 13 χιλιάδων επιβατικών οχημάτων ετησίως.

Τα πρώτα οχήματα θα αρχίσουν να παραδίδονται στην ζυθοποιία το 2020, ενώ πολλά μοντέλα προπαραγωγής θα τεθούν στον στόλο της στα τέλη του τρέχοντος έτους για δοκιμές σε πραγματικό κόσμο, δήλωσε στο Trucks.com ο Trevor Milton, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nikola Motor Company. Στην συμφωνία περιλαμβάνονται και 28 σταθμοί υδρογόνου που θα εφοδιάζουν τα φορτηγά της ζυθοποιίας.

"Στην Anheuser-Busch αναζητούμε συνεχώς τρόπους βελτίωσης της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα μας και να προωθήσουμε τη βιομηχανία μας", δήλωσε ο Michel Doukeris, Διευθύνων Σύμβουλος της Anheuser-Busch. "Ο κλάδος των μεταφορών είναι αυτός που είναι ώριμος για καινοτόμες λύσεις και η Nikola Motors είναι o πρώτος που οδηγεί στον δρόμο με υδρογόνο-ηλεκτρικό και με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η συνεργασία μας μαζί τους ".

"Η υδροηλεκτρική τεχνολογία είναι το μέλλον των logistics και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ηγέτες του δρόμου", πρόσθεσε ο Trevor Milton, Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola Motor Company. "Η Anheuser-Busch έχει μακρά ιστορία επενδύοντας σε προοδευτική, βιώσιμη τεχνολογία και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους για να φέρουμε το μεγαλύτερο δίκτυο υδρογόνου του κόσμο στις ΗΠΑ. 

Μέχρι το 2028, αναμένουμε να έχουμε πάνω από 700 σταθμούς υδρογόνου στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Με περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε προ-παραγγελίες, χτίζουμε για παραγγελία, όχι κερδοσκοπία, και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτά που έρχονται". H Nikola Motor Company σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο του φορτηγού της στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο 2019 στο Λας Βέγκας.

ANCHEUSER BUSCH

H Anheuser-Busch για περισσότερα από 165 χρόνια παράγει τις Budweiser ή Bud και Bud Light που είναι οι δημοφιλέστερες μπίρες της Αμερικής. Η ιστορική συναλλαγή του 2008, που η βελγική InBev εξαγόρασε την Anheuser-Busch, δημιούργησε την μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο την σημερινή Anheuser-Busch InBev (ΑΒ ΙnBev). Στα περισσότερα από τα 100 προϊόντα της περιλαμβάνονται η Stella Artois, η Beck’s, η Hoegaarden, η Leffe κ.ά. 

H Anheuser-Busch έχει στην κατοχή της 22 ζυθοποιίες, 20 εταιρείες διανομής και 22 γεωργικές και συσκευαστικές εγκαταστάσεις, απασχολώντας περισσότερους από 18.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για περισσότερες πληροφορίες: www.anheuser-busch.com

NIKOLA MOTOR COMPANY

Η εταιρεία Nikola Motor Company σχεδιάζει και κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα, εξαρτήματα οχημάτων, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης κίνησης. Η NMC διοικείται από τον οραματιστή CEO Trevor Milton (twitter: @nikolatrevor), ο οποίος έχει συγκεντρώσει μία από τις πιο ταλαντούχες ομάδες στη χώρα για να φέρει τα προϊόντα Nikola στη αγορά. Η εταιρεία είναι ιδιωτική. 

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nikolamotor.com 

Το συμβόλαιο με την Anheuser-Busch 

Όσον αφορά το συμβόλαιο της με την Anheuser-Busch φαίνεται να της δίνει πρόσθετη αξιοπιστία την οποία χρειάζεται για τoν επενδυτικό κόσμο και που μπορεί να την βγάλει από την «σκιά» της Tesla. Ο Antti Lindstrom, αναλυτής φορτηγών της IHS Markit, δήλωσε στο Trucks.com πως «Είναι πράγματι ένα μεγάλο πλεονέκτημα η συμφωνία αυτή καθώς η Nikola χρειάζεται κάτι για να τους τραβήξει προς τα εμπρός δείχνοντας στους δυνητικούς επενδυτές ότι έχουν ένα βιώσιμο προϊόν και αυτό είναι». «Οι συμφωνίες αυτές είναι πολύ θετικές για την τεχνολογία, κάτι που το επικυρώνουν η Toyota και η Kenworth οι οποίες εξετάζουν και τα φορτηγά κυψελών καυσίμου υδρογόνου», ανέφερε ο Lindstrom.

Σημειωτέον πως μόλις μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας μίσθωσης, η Nikola κατέθεσε αγωγή εναντίον της Tesla Inc. στο αμερικανικό περιφερειακό δικαστήριο της Αριζόνα, ζητώντας έως και 2 δισ. δολάρια αποζημίωση για εικαζόμενη παράβαση τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σχεδιασμού φορτηγών του. 

Οι περισσότεροι πελάτες της Nikola έχουν μεγάλους στόλους οχημάτων και χρειάζονται απροσδιόριστους αριθμούς φορτηγών υδρογόνου για να βοηθηθούν τόσο στην επίτευξη στόχων βιωσιμότητας όσο και στο να ανταποκριθούν στις κρατικές ή περιφερειακές απαιτήσεις χαμηλών εκπομπών ρύπων. Η U.S. Xpress, ένας σημαντικός εθνικός μεταφορέας, είναι ανάμεσα στους πελάτες της Nikola. Το μέγεθος αυτής της παραγγελίας δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά θα παραδοθούν αρκετά φορτηγά δοκιμής στον στόλο της U.S. Xpress από τις αρχές του επόμενου έτους.

 

Media


Σχετικά Άρθρα

Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!