odyssey

Market / Events

link
link
Είστε εδώ:Beer Catalog>Market / Events>Market>ΜΑΜΟΣ Επιστροφή στο μέλλον!

ΜΑΜΟΣ Επιστροφή στο μέλλον!

Το γεγονός της χρονιάς αλλά και σταθμός στην ανάπτυξη της ελληνικής κουλτούρας στην μπίρα είναι αναμφισβήτητα η επιστροφή μιας ιστορικής ελληνικής μπίρας, της ΜΑΜΟΣ, που παράγεται από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην Πάτρα.

Από το παρελθόν στο μέλλον!

Ήταν το 1876 όταν ο Λορέντζος Μάμος έφτιαξε την πρώτη του μπίρα στην Πάτρα. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου ίδρυσε ζυθοποιείο αρχικά στο Κολωνάκι και μετά στα Ιλίσια, στην οδό Μιχαλακοπούλου. Το 1901 ανέλαβε ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας διπλωματούχος ζυθοποιός, απόφοιτος της Ακαδημίας του Μονάχου, με γνώση και εμπειρία που απέκτησε σε μεγάλες ζυθοποιίες της Γερμανίας και της Τσεχίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Δημοτικό Ζυθοποιείο της Τσεχίας εργάστηκε και ως βυνοποιός, επεκτείνοντας ακόμα περισσότερο τη γνώση και την εμπειρία του στη ζυθοποίηση. Ο Λορέτζο Μάμος έκανε την πρώτη εξαγωγή ελληνικής μπίρας στη Σμύρνη και στη συνέχεια στην Αγγλία, όπου διατηρούσε θυγατρικές εταιρείες, στη Γερμανία και στη Γαλλία. Η επιτυχημένη πορεία των ζύθων Μάμος, με διακρίσεις και βραβεία, διήρκεσε έως το 1979.  

Τον Μάρτιο του 2017 η μπίρα Μάμος αναβιώνει και επανέρχεται στην κυκλοφορία μετά τη συνεργασία της οικογένειας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Από τη μία πλευρά ένας υψηλός στόχος και ένα όραμα της οικογένειας Μάμος γίνεται πραγματικότητα και από την άλλη σημειώνεται μια κίνηση «ματ» από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που προβλέπεται να ταράξει τα νερά της ελληνικής ζυθοποιίας. 

Η επιστροφή στις ρίζες και στην ποιότητα, που χαρακτηρίζει την μπίρα Μάμος, αποτελεί μια ώθηση για τη δημιουργία κουλτούρας της μπίρας στην Ελλάδα, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου γενικότερα. 

Η παραγωγή της ΜΑΜΟΣ στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Πάτρα εξασφαλίζει την ποιότητα της οικογενειακής παράδοσης Μάμου στην μπίρα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει σταθμό στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης. 

Στην ομιλία του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, τόνισε: «Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για εμάς όσο και για την ελληνική ζυθοποιία γενικότερα. Η παραγωγή της ΜΑΜΟΣ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία είναι μία ακόμη απόδειξη των στενών μας δεσμών με την πόλη της Πάτρας, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας μας. Η προσφορά υποστήριξης σε εγχειρήματα, ανθρώπους ή ιδέες με στόχο την ανάπτυξή τους είναι για εμάς ένας πολύ σημαντικός πυλώνας. Είναι βαθιά μου πεποίθηση πως η ελληνική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα δείχνουν τον δρόμο της ανάπτυξης στον τόπο μας».

Από την πλευρά της οικογένειας Μάμου, ο κ. Παναγής Μάμος δήλωσε: «Για την οικογένεια Μάμου η σημερινή είναι μια ημέρα μνήμης, ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης. Με την επιστροφή της μπίρας Μάμος στην αγορά σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ένα όραμα-στόχος μας γίνεται πραγματικότητα. Η Μάμος είναι ένα ιστορικό προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας, και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή συνεργάτη για την επιστροφή της. Με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία θα εργαστούμε συστηματικά, ώστε η μάρκα μας να προοδεύσει ξανά, επ’ ωφελεία της οικονομίας και της κοινωνίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μέσω της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας».

Με την υποστήριξη της τεχνογνωσίας και του δικτύου διανομής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η μπίρα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Πάτρα και σύντομα και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα κυκλοφορήσει και πανελλαδικώς.

Η μπίρα ΜΑΜΟΣ

Η ΜΑΜΟΣ είναι μια Pils με ελαφρύ άρωμα βύνης και ανθώδη νότα λυκίσκου. Η ξεκάθαρη γεύση της «παίζει» με τη βύνη και τον λυκίσκο, ο οποίος της προσδίδει την πικράδα του. Η ανθώδης νότα είναι παρούσα και στη γεύση, ενώ ένα πικάντικο ίχνος μαγιάς δίνει τη θέση του σε μια όμορφη γλυκόπικρη επίγευση μεγάλης διάρκειας. Έχει αλκοόλ 5%.

Όσον αφορά το υπέροχο ποτήρι της, τα σχόλια είναι περιττά!

 

ΜΑΜΟΣ

Pils, 5%

Έκθεση εικόνων

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!