Market / Events

link
link
Είστε εδώ:Beer Catalog>Market / Events>Events>Oktoberfest 2017

Oktoberfest 2017

Έξι εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναμένεται να επισκεφτούν και φέτος το 184ο Oktoberfest, ενώ το πρώτο Σαββατοκύριακο περίπου 600.000 επισκέπτες έδωσαν το παρών, 100.000 περισσότεροι από πέρυσι. 

Το ποτήρι Mass τού ενός λίτρου κοστίζει φέτος έως 10,95 ευρώ, τιμή λίγο υψηλότερη από αυτήν της περσινής χρονιάς, όταν κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων καταναλώθηκαν 6,6 εκατομμύρια λίτρα μπίρας. 

Ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, κατάφερε με μόνο δύο χτυπήματα να καρφώσει την κάνουλα στο πρώτο βαρέλι μπίρας στην τέντα Schottenhamel, με το γνωστό στην τοπική διάλεκτο «O zapft is», σηματοδοτώντας την έναρξη του φεστιβάλ, ενώ ευχήθηκε ένα ειρηνικό Oktoberfest.

Η ασφάλεια στο Oktoberfest γίνεται κάθε χρόνο όλο και πιο μεγάλη. Περισσότεροι από 650 φύλακες στις εισόδους, εκατοντάδες αστυνομικοί, πάνω από 1.000 υπάλληλοι ασφαλείας και η χρήση νέων τεχνολογιών στα συστήματα παρακολούθησης έχουν προστεθεί στο Κέντρο Ασφάλειας του Wiesn. Αν και η παρακολούθηση με βίντεο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στο Oktoberfest, η αστυνομία φέτος είναι εξοπλισμένη με περισσότερα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων των καινούργιων νέας τεχνολογίας, που είναι ακόμα καλύτερα από τα προηγούμενα. «Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα λευκό σημείο στη γη», λέει ο Marcus da Gloria Martins, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου. Οι νέες κάμερες Panomera σαρώνουν μεγάλες περιοχές σε γωνία 360 μοιρών οριζόντια και σε γωνία 90 μοιρών κάθετα. Ακόμη και αν ένα άτομο απέχει περισσότερα από 150 μέτρα από τις κάμερες, οι υπεύθυνοι μπορούν να προσεγγίσουν και να παρακολουθήσουν τον ύποπτο τόσο στενά, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν «εάν θα πρέπει να συστήσουν στον κύριο μια κρέμα για την ακμή», αναφέρει ο Marcus da Gloria Martins. Καινούργιο είναι και το σύστημα μεγαφώνων για την προειδοποίηση των επισκεπτών σε τρεις γλώσσες. Με το νέο αυτό σύστημα αναγγελιών κοινού, οι αρμόδιοι μπορούν να συντονίζουν την κυκλοφορία του κόσμου με ασφάλεια σε περίπτωση συναγερμού. 

Επίσης, τοποθετήθηκε περίφραξη γύρω από τον χώρο του φεστιβάλ, ενώ απαγορεύονται τα σακίδια και οι μεγάλες τσάντες. Οι επισκέπτες που έχουν αποσκευές θα πρέπει να τις αφήσουν σε μία από τις δώδεκα αίθουσες φύλαξης και να πληρώσουν αντίτιμο ανάλογα με το μέγεθός τους, από 3 έως 7 ευρώ.

Φέτος, άλλη μια νέα υπηρεσία προσφέρεται στους επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν να κατεβάζουν στο κινητό τους μια εφαρμογή που τους πληροφορεί ποιες τέντες έχουν διαθέσιμο χώρο. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής θα μπορούν να βρουν πιο εύκολα τους χαμένους φίλους τους, καθώς η μεγαλύτερη τέντα χωράει 10.000 ανθρώπους και είναι εύκολο να χαθεί κανείς από την παρέα του. 

Ο «τυφώνας» μπίρα Oktoberfest έχει ήδη ξεκινήσει να πλημμυρίζει τους διψασμένους ουρανίσκους των ζυθόφιλων από τις 16 Σεπτεμβρίου και θα συνεχίσει μέχρι τη λήξη του φεστιβάλ στις 3 Οκτωβρίου.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!