Μουσεία

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Μουσεία>ΑΘΗΝΕΟ. Ένα ταξίδι στο «βασίλειο» της μπίρας!

ΑΘΗΝΕΟ. Ένα ταξίδι στο «βασίλειο» της μπίρας!

Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας καινούριος και καινοτόμος για την Ελλάδα χώρος που παρουσιάζει την παράδοση, την τέχνη και την επιστήμη της ζυθοποιίας που έχουν διαμορφώσει την κουλτούρα μας για την μπίρα από τη γέννησή της, πριν από χιλιάδες χρόνια, μέχρι και σήμερα.Beer Catalog

 

Ο εντυπωσιακός χώρος του Αθηνέο αποτελεί τμήμα του ζυθοποιείου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στον Κηφισό και περιλαμβάνει μουσείο μπίρας, μικροζυθοποιείο, χώρο εκπαίδευσης και ένα μοντέρνο μπαρ. Παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη ζυθοποιία από τα αρχαία χρόνια, τους σταθμούς στην πορεία της και την παραγωγή της, ενώ ολοκληρώνει το ταξίδι στον κόσμο της με τη δροσιστική απόλαυση μιας φρέσκιας χειροποίητης μπίρας που φτιάχνεται εκεί.

Στο μουσείο του Αθηνέο παρουσιάζονται ιστορικά εκθέματα, αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης και βυνοποίησης από τα περασμένα χρόνια, συλλεκτικές φιάλες, παλιές διαφημίσεις, οπτικοακουστικά μέσα, η ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας από το 1940, καθώς και τα συστατικά της μπίρας.

Στον χώρο του Αθηνέο βρίσκεται ένα ολοκαίνουριο χειροκίνητο μικροζυθοποιείο όπου παράγεται μια μπίρα για κάθε εποχή. Οι ζυθοποιοί του πειραματίζονται με νέες γεύσεις στα παραδοσιακά στυλ μπίρας προσθέτοντας προϊόντα της ελληνικής γης. Η πρώτη δημιουργία στο μικροζυθοποιείο του Αθηνέο ήταν μια Lager με μέλι και κόλιανδρο που απέσπασε θετικά σχόλια για την ξεχωριστή γεύση της, ενώ η τρίτη μπίρα, η Lager με μαστίχα, έκανε την ανατροπή στα γευστικά δεδομένα της μικροζυθοποιίας και όχι μόνο. Μια μοναδική και εκρηκτική γεύση βύνης και μαστίχας που απέδειξε το μεράκι, τη γνώση αλλά και την τόλμη της ομάδας του Αθηνέο για νέες, ακόμα και extreme ελληνικές γεύσεις.

Ήταν η μπίρα που έκλεψε την παράσταση στην έκθεση «Ζυθογνωσία 2015», ανάμεσα σε ειδικούς και μη, με τον ξεχωριστό χαρακτήρα της. Ελπίζουμε να τη δούμε και πάλι, στην κανονική γραμμή παραγωγής αυτήν τη φορά, καθώς φάνηκε πως η μικρή ποσότητα δεν φτάνει για όλους γιατί απέκτησε φανατικό κοινό! Οι μπίρες είναι απαστερίωτες, αφιλτράριστες και παράγονται από 100% ελληνικά κριθάρια, διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου και διάφορα εγχώρια προϊόντα. Είναι περιορισμένης παραγωγής και μπορεί κανείς να τις απολαύσει στον όμορφο χώρο του Αθηνέο και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης μόνο σε draft.

Στο καλαίσθητο Beer Bar του Αθηνέο οι κάνουλες είναι σε ετοιμότητα και κατευθείαν από τη δεξαμενή η μπίρα σερβίρεται ολόφρεσκη και απολαυστική στο ποτήρι.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την μπίρα και γευσιγνωσίες. Οι συμμετέχοντες που το επιθυμούν παίρνουν μέρος στην παραγωγή της μπίρας, τόσο στη δημιουργία της συνταγής όσο και στην εκτέλεσή της, συμμετέχοντας στη δημιουργική παραγωγή της μπίρας.

Στόχος του Αθηνέο είναι να γίνει σημείο αναφοράς για την μπίρα στην Ελλάδα αναδεικνύοντας την κουλτούρα της και τα μυστικά της καθώς και καινούριες ιδέες μέσα από ξεχωριστά προϊόντα προς όφελος της απόλαυσης και της εκπαίδευσης του κοινού, κάτι που έλειπε από τη χώρα μας και που οι λάτρεις του ζύθου περιμέναμε πολύ καιρό.

Το Αθηνέο είναι επισκέψιμο κάθε Σάββατο 13:00-20:00 κατόπιν κράτησης.

Πληροφορίες για τα επιλεγμένα σημεία πώλησης των ζύθων του και λεπτομέρειες στο athineo.gr.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!