Μουσεία

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Μουσεία>Maisel's Μουσείο Ζυθοποιίας και Βαρελιών

Maisel's Μουσείο Ζυθοποιίας και Βαρελιών

Ένα πολιτιστικό μνημείο της Γερμανίας

Η επιτυχία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Συνήθως απαιτεί πολλά χρόνια αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και πάνω από όλα οραματισμό.

Πριν από περισσότερο από 100 χρόνια, δύο αδέλφια, ο Hans και ο Eberhardt Maisel ίδρυσαν την ζυθοποιία των αδελφών Maisel ή την Brauerei Gebrueder Maisel.

Οι αδελφοί Maisel ξεκίνησαν με ένα όνειρο και το 1887 ίδρυσαν την ζυθοποιία τους στο γραφικό χωριό Bayreuth, της Γερμανίας η οποία έφερε το όνομά τους στον 21ο αιώνα.

Το 1955 οι απόγονοί τους έβγαλαν στην αγορά την πρώτη σιταρένια τους μπίρα με το όνομα Champagner Weizen η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Maisel’s Weisse.

Με την πάροδο των χρόνων, η ζυθοποιία έγινε μια από τις πλέον φημισμένες ζυθοποιίες που παρήγαγαν σιταρένια μπίρα στην Γερμανία.

Η Ζυθοποιία Maisel, ακολουθώντας πιστά τον Βαυαρικό Νόμο περί Αγνότητας στη μπίρα μέχρι σήμερα, χρησιμοποιεί καθαρό νερό πηγής από τα όρη Fichtelgebirge, λυκίσκο από το Hallertau, δημητριακά υψηλής ποιότητας και μια μοναδική μαγιά που καλλιεργείται στην ζυθοποιία.

Η αρχική ζυθοποιία Maisel έκλεισε το 1974 και μεταφέρθηκε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ωστόσο, έξι χρόνια μετά, οι Oscar και Hans Maisel, μετέτρεψαν την ζυθοποιία σε μουσείο Ζυθοποιίας και Βαρελιών, το Brauerei & Buttnerei Museum. Μέσα στο πνεύμα της παράδοσης αυτό το μουσείο διατηρεί ακόμα και σήμερα ζωντανή την ιστορία της παραγωγής μπίρας και υποδέχεται πάνω από 25.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, οι οποίοι κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν.

Οι επισκέπτες μπορούν να αγγίξουν τα εκθέματα και να βιώσουν την Φραγκονική/ Βαυαρική ιστορία παραγωγής μπίρας. Το 1988, το μουσείο καταχωρήθηκε στο Βιβλίο Guinness, ως το μεγαλύτερο μουσείο μπίρας στον κόσμο.

Το κτήριο, το οποίο κατασκευάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, θυμίζει πύργο και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον επισκέπτη να δει τις εγκαταστάσεις παραγωγής μπίρας, οι οποίες διατηρούνται σε άψογη κατάσταση.

Ας κάνουμε λοιπόν ένα περίπατο στην τέχνη της μπίρας και στους χώρους του μουσείου.

Μηχανοστάσιο: Το μηχανοστάσιο ήταν η πηγή ενέργειας της ζυθοποιίας. Αποτελείται από μια ατμομηχανή κατασκευής 1930, η οποία χρησιμοποιείτο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για την λειτουργία των μηχανών της ζυθοποιίας. Η ατμομηχανή σώζεται σε άριστη κατάσταση και λειτουργεί.

Sudhaus: Πρόκειται για την καρδιά της ζυθοποιίας, τον χώρο παραγωγής μπίρας, που ήταν σε λειτουργία έως το 1974.

Αίθουσα λυκίσκου: Σε αυτήν την αίθουσα φυλάσσεται ο λυκίσκος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της Maisel. Ο λυκίσκος προέρχεται αποκλειστικά από την Γερμανία και συγκεκριμένα από το Hallertau και το Tettnag.

Βαρελοποιείο: Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να δει πως φτιάχνονται τα παραδοσιακά ξύλινα βαρέλια μπίρας. Από την πρώτη ύλη, ως και το τελικό φινίρισμα.

Αίθουσα με ταμπέλες ζυθοποιείων: Αυτή η αίθουσα περιέχει περισσότερες από 400 ταμπέλες διαφορετικών ζυθοποιείων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο. Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα από αυτά τα ζυθοποιεία δεν σώζονται μέχρι σήμερα.

Μικρό ζυθοποιείο: Πρόκειται για ένα μικρό εργαστήριο παραγωγής μπίρας. Περιλαμβάνει το παραδοσιακό καμίνι που έκαιγε ξύλα ή κάρβουνα και τον ξύλινο κάδο μπίρας.

Αίθουσα ποτηριών: Αυτή η αίθουσα περιέχει περισσότερα από 4200 ποτήρια μπίρας και το θέαμα είναι εκπληκτικό. Κάτι που θα πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των εκθεμάτων αυξάνεται συνεχώς.

Κελάρι βαρελιών: Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να δει τα μεγάλα ξύλινα βαρέλια μπίρας, καθώς και τις διαδικασίες καθαρισμού και πλήρωσης. Αυτά τα βαρέλα έχουν ένα ειδικό άνοιγμα για να μπαίνει ένας άνθρωπος, έτσι ώστε να μπορούν να καθαριστούν και από μέσα.

Κελάρι φιαλών: Στο κελάρι φιαλών βρίσκονται οι παλιές συσκευές καθαρισμού και πλήρωσης. Σήμερα, η ζυθοποιία διαθέτει γραμμές πλήρωσης φιαλών που γεμίζουν έως και 72.000 φιάλες την ώρα.

Αίθουσα συλλογής καπακιών: Σε αυτήν την αίθουσα ο επισκέπτης μπορεί να δει μια εντυπωσιακή συλλογή από καπάκια μπίρας.

Στο τέλος της διαδρομής μπορεί να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι Maisel’s στο μπαρ και στο εστιατόριο του μουσείου.

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!