Συνταγές

Είστε εδώ:Beer Catalog>Συνταγές>White Rhapsody Σορμπέ

White Rhapsody Σορμπέ

Σορμπέ μπίρας: Μια δροσιστική ραψωδία!

Οι σιταρένιες Weisse, Wit ή White και οι φρουτόμπιρες, ιδιαίτερα μια Kriek, είναι οι κατάλληλες επιλογές για την δημιουργία ενός θαυμάσιου σορμπέ μπίρας. Όσο πιο κοντά θέλει κανείς να έρθει στην αυθεντική γεύση της μπίρας τόσο πιο πολύ θα πρέπει να ασχοληθεί με την διαδικασία παρασκευής του σορμπέ, δηλαδή το πάγωμα του. Και αυτό διότι περιέχει αλκοόλ και σάκχαρα που το εμποδίζουν να γίνει πολύ σκληρό. Εάν χρησιμοποιήσετε λιγότερη μπίρα και περισσότερο χυμό ή πουρέ φρούτων, για να το κάνετε πιο σκληρό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πλούσια γεύση και ο αρωματικός χαρακτήρα της μπίρας θα υποβαθμιστεί. Μια εξαιρετική λύση για την επιτυχία του είναι η μηχανή για σορμπέ ή μια παγωτομηχανή, που αφενός μεν είναι οικονομική και αφετέρου δε το παγωτό αποθηκεύεται με το μπολ κατευθείαν στην κατάψυξη.

To σορμπέ μπίρας σερβίρεται μόνο του, με εξωτικά φρούτα, με άλλες γεύσεις σορμπέ και είναι το πιο δροσιστικό επιδόρπιο ενός πικάντικου γεύματος.

White Rhapsody σορμπέ

Υλικά

250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
330 ml Odyssey White Rhapsody

Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιείτε μηχανή παγωτού, τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη για το χρονικό διάστημα που συνιστά ο κατασκευαστής (συνήθως 18 ώρες). Επίσης, παγώνουμε και τα ποτήρια σερβιρίσματος.

Βάλτε τη ζάχαρη και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε 200 ml νερού και τοποθετήστε την σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια βράζετε δυνατά για τρία λεπτά χωρίς ανάδευση.

Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Βάλτε την μπίρα στο ψυγείο.

Όταν η μπίρα και το σιρόπι έχουν παγώσει, ρίξτε την μπίρα σε μια κανάτα με σημεία μέτρησης, προσθέστε το σιρόπι μέχρι το σημάδι των 450 ml. και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα στη μηχανή παγωτού. Μόλις ετοιμαστεί μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και παγώστε για τουλάχιστον δύο ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Εαν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να παγώσετε το μείγμα και να το ανακατέψετε 3 με 4 φορές κατά τη διαδικασία της ψύξης. Ωστόσο, δεν θα πάρετε τον επιθυμητό όγκο.

Απολαύστε το μόνο του ή φρεσκάρετε τον ουρανίσκο σας με τον πιο δροσιστικό τρόπο μετά από ένα πικάντικο γεύμα.

ODYSSEY WHITE RAPSODY

White, 5%

Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!