Συνταγές

Είστε εδώ:Beer Catalog>Συνταγές>Glühbeer με Paulaner Salvator

Glühbeer με Paulaner Salvator

Η δικιά μας Glühbier είναι απλή, εύκολη και πολύ γευστική ενώ η μπίρα που χρησιμοποιήθηκε για την παρασκευή της είναι μια δυνατή γερμανική Double Bock, η Paulaner Salvator. Η εν λόγω μπίρα είναι σκουρόχρωμη, με πληθωρική γεύση από τις υπέροχες βύνες της, είναι γλυκιά και πικάντικη, με εκπληκτική ξηρότητα, πικρή νότα και αλκοόλ στο 7,9%. Η γεύση της δένει αρμονικά με την βυσσινάδα, τα μπαχαρικά και το μέλι, ενώ ο λυκίσκος «παντρεύεται» με το αιθέριο έλαιο από την φλούδα πορτοκαλιού και τις υπόλοιπες γεύσεις δημιουργώντας ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα.

Υλικά

1 Paulaner Salvator 330 ml
Χυμός βύσσινου 250 ml
Φλούδα οργανικού πορτοκαλιού (ολόκληρη ή τριμμένη)
Κανέλλα ξύλο
Γαρύφαλλα
Μέλι

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σιγά σιγά μέχρι να φουσκώσει ο αφρός της μπίρας. Αφαιρείτε από την φωτιά και αφήνεται την μπίρα ένα λεπτό ή παραπάνω (έως 10 λεπτά) να σταθεί. Σερβίρετε σε δύο ποτήρια. 

Η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 60-65 βαθμούς Κελσίου και η έτοιμη Glühbier να μην παραμένει ζεστή στο σκεύος περισσότερο από δύο ώρες, καθώς τα συστατικά της μπίρας δεν μπορούν να αντέξουν την θερμική καταπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

-Να αποφεύγονται μπίρες τύπου Pils, «λεπτεπίλεπτες» ξανθές και οι πολύ πικρές.

 

 

PAULANER SALVATOR

Double Bock, 7,9%

Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!