Η ιστορία του λυκίσκου στη μπίρα ξεκινάει ανάμεσα στο 10 ο και 7ο αιώνα π.Χ. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στη μπίρα τους ήδη από το 600 π.Χ. Στην Ευρώπη η…
Οι ζυθοποιοί αποκαλούν την βύνη «ψυχή της μπίρας» καθώς αποτελεί το σώμα της και επηρεάζει τον χαρακτήρα της. Το χρώμα της μπίρας, οι ντελικάτες νότες από καραμέλα, η γεύση καφέ,…
Το κριθάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο σημαντικά δημητριακά στον κόσμο. Καλλιεργείται κυρίως στις εύκρατες ζώνες του βορείου ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση…
Η κατηγοριοποίηση των τύπων της βύνης γίνεται με βάση το είδος του κριθαριού (δίστιχο ή εξάστιχο) αλλά κυρίως βάση του τρόπου ξήρανσής της (θερμοκρασία και διάρκεια εφαρμογής) απ’ όπου προκύπτουν…