Χώροι μπίρας

stella left
stella left
Είστε εδώ:Beer Catalog>Χώροι μπίρας>Caru’ cu Bere: Μια “γουλιά” από την ιστορία της πόλης

Caru’ cu Bere: Μια “γουλιά” από την ιστορία της πόλης

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Ένας αγαπημένος προορισμός, όταν βρισκόμαστε στο Βουκουρέστι, είναι το Caru’ cu Bere (το κάρο με τις μπίρες) για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί απολαμβάνουμε καλή μπίρα, δεύτερον γιατί είναι ένα εξαιρετικό αρχιτεκτονικό μνημείο και τρίτον είναι ένα μέρος γεμάτο μνήμες.

Η ιστορία του ξεκινά το 1899, όταν ο Nicolae Mircea και ο μικρότερος αδερφός του Victor έκτισαν αυτή την μνημειώδη κατασκευή σε έναν από τους κεντρικούς δρόμους του παλιού Βουκουρεστίου, σχεδόν ταυτόχρονα με το κτίριο του Εθνικού Μουσείου.

Ο σπουδαίος Αυστριακός αρχιτέκτονας Zigfrid Kofczinsky έβαλε την υπογραφή του στο κτίριο. Το εσωτερικό διακοσμήθηκε με στοιχεία νεο-Γοτθικού στυλ, τοιχογραφίες, βιτρό και περίτεχνα κιγκλιδώματα. Όλες οι τοιχογραφίες έχουν αποκατασταθεί ενώ οι δρύινες επενδύσεις συντηρήθηκαν και αυτές χωρίς να αλλάξει η εμφάνισή τους.

Όλα τα έπιπλα και οι ξύλινες κατασκευές, όχι μόνο τα τραπέζια και οι καρέκλες, αλλά και οι σκάλες και τα ξύλινα πατώματα αποτελούν τμήμα της αρχικής δομής του κτηρίου και χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και είναι ίσως το μόνο αυθεντικό κτήριο που έχει επιζήσει στην πόλη.

Οι κάτοικοι του Βουκουρεστίου είναι υπερήφανοι για το Caru’ cu Bere το οποίο αποτελεί επίσης αγαπημένο προορισμό για τους ξένους επισκέπτες της πόλης, διάσημους και μη.

Η δημοτικότητά του οφείλεται στην καλή μπίρα, στο κρασί, στα παραδοσιακά πιάτα, στην καλή εξυπηρέτηση και την χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Όσο για την μουσική, ελληνικά ακούσματα από Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και άλλους έλληνες τραγουδιστές ακούγονται συχνά ενώ ζωντανή μουσική και παραδοσιακά χορευτικά συμβαίνουν συχνά στον χώρο του.

Το υπόγειο «restaurant-museum», όπως το αποκαλούν, θυμίζει παλιό καπηλειό και στο χώρο βρίσκουμε θαυμάσιες τοιχογραφίες με θέματα μπίρας, όπως παλιό ζυθοποιείο, την είσοδο της ζυθοποιίας Carlsberg με τους ελέφαντες, τα παλιά κάρα με άλογα που κουβαλούσαν μπίρα, στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή του pub παλαιότερης εποχής ακόμα και αρχαίες αιγυπτιακές εικόνες με τον τρόπο παρασκευής μπίρας. Στον χώρο υπάρχουν και άλλα εκθέματα μπίρας καθώς και μια συλλογή από παραδοσιακά ποτήρια.

Βαρελίσιες μπίρες

Από το 2007 το Caru 'cu bere προσφέρει στους επισκέπτες του την αυθεντική βαρελίσια μπίρα Caru 'cu bere, η οποία παράγεται με μια παραδοσιακή συνταγή του 1879.

Εκτός από την μπίρα Caru 'cu bere υπάρχουν ακόμα πέντε βαρελίσιες: Η ρουμάνικη Ursus σε τρείς εκδοχές Lager: ξανθιά Premium, μαύρη (Black) και ξανθιά αφιλτράριστη. Άλλα βαρέλια: Pilsner Urquell, Peroni και Grolsch.

Από φιάλη οι επιλογές είναι οι ίδιες με επιπλέον την Redd’s Fresh (Radler) και Redd’s Cranberry.

Φαγητό

To φαγητό είναι παραδοσιακό μπιραρίας με ντόπια και όχι μόνο πιάτα. Ξεχωρίζει το καλό ρουμάνικο κότσι, η πράσινη σαλάτα με συκώτι και σάλτσα από φρούτα, η βελουτέ σούπα με λαχανικά, τα ρουμάνικα τυριά και άλλα παραδοσιακά πιάτα. Δεν λείπουν φυσικά τα καλά γλυκά με πολλές ντόπιες συνταγές.

 

Το Caru 'cu bere βρίσκεται στην οδό Stavropoleos 5, στο παλιό κέντρο του Βουκουρεστίου και είναι ανοιχτό από το πρωί.

http://www.carucubere.ro/en/

 

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!