Χώροι μπίρας

stella left
stella left
Είστε εδώ:Beer Catalog>Χώροι μπίρας>Schlenkerla: Η ιστορική ταβέρνα του Bamberg

Schlenkerla: Η ιστορική ταβέρνα του Bamberg

Η ιστορική ταβέρνα Schlenkerla δημιουργήθηκε το 1678, βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης του Bamberg στην Γερμανία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της. Η αίθουσα Dominikanerklause με την θολωτή οροφή της είναι του 1310, ενώ στους τοίχους της αίθουσας με την ξύλινη οροφή είναι ζωγραφισμένες ιστορικές στιγμές του Bamberg: Το “World Chronicle of Schedel” του 1493 καθώς και οι πρόγονοι των οικογενειών Trum/Graser που είναι οι ιδιόκτητες. Το όνομά της προέρχεται από την λέξη “Schlenkern” η οποία στην τοπική διάλεκτο δηλώνει αυτόν που παραπατά σαν μεθυσμένος. Η κατάληξη «la» είναι χαρακτηριστική της φραγκονικής διαλέκτου. Δεν είναι σίγουρο εάν ο ένας από τους παλιούς ζυθοποιούς της, που είχε αυτό το παρατσούκλι, παραπατούσε εξαιτίας της μπίρας ή κάποιου ατυχήματος!

Η ταβέρνα ήταν και ζυθοποιείο το οποίο τον 19ο αιώνα μεταφέρθηκε σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη. Η εμπειρία της ζυθοποιίας στο κάπνισμα της βύνης μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και η γνησιότητα της καπνιστής Schlenkerla έχει αναγνωριστεί διεθνώς με διάφορα βραβεία.

Η ταβέρνα δεν είναι το ιδανικό μέρος για κάποιον μοναχικό πότη. Η χαρούμενη ατμόσφαιρά της και τα μεγάλα, ξύλινα τραπέζια του ιστορικού μαγαζιού ενώνουν αγνώστους μεταξύ τους δημιουργώντας φιλίες. Ακόμα και οι ντόπιοι της Φραγκονίας που είναι επιφυλακτικοί σε νέες γνωριμίες εκεί αλλάζουν και γίνονται ένα με τους ξένους επισκέπτες.

Μπίρες: Στην ταβέρνα σερβίρεται η διάσημη καπνιστή Aecht Schlenkerla Rauchbier μέσα από το παραδοσιακό ξύλινο βαρέλι, χωρίς την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα. Σε φιάλη είναι διαθέσιμες η σιταρένια Schlenkerla Weissbier, μια ξανθιά Lager και εποχιακά μία Urbock.

Φαγητό: Το παραδοσιακό κρεμμύδι σε στυλ Bamberg, γεμιστό με κιμά και σκουρόχρωμη σάλτσα μπίρας του ζυθοποιείου είναι το πλέον δημοφιλές πιάτο του μαγαζιού.

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!