Απ’ το Λονδίνο, με υπερηφάνεια! Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη γνωριμία μας με τη Fuller’s, οι αναμνήσεις από εκείνη την πρώτη φορά παραμένουν ανεξίτηλες! Το «σκηνικό», μια…
Τα γενέθλια της «ομάδας ζ»! Μόλις 146 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, στις παρυφές του Παρνασσού, στην Αταλάντη, βρίσκεται εδώ και τρεις δεκαετίες ένα ιστορικό ελληνικό ζυθοποιείο: Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης.…
Αυθεντική γεύση αγγλικής επαρχίας Η επίσκεψή μας στην παραδοσιακή ζυθοποιία St. Peter’s, στο Suffolk, στην ανατολική Αγγλία, ήταν μια αναζωογονητική εμπειρία, σε όλα τα επίπεδα. Η επαρχία της Αγγλίας, γνωστή…
Αρώματα από ζαχαρωτό μπανάνας γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα στο άνοιγμα της Mongozo Banana, ενώ η υπέροχη φρεσκάδα στην γεύση της, με μπανάνες, νότες βύνης και ίχνος από ξύσμα λεμονιού, οδηγούν σε…
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι σχέση έχει η μοναστική ζωή ενός καλόγερου με την μπίρα. Όμως, αν σκεφτούμε ότι τα μοναστήρια είχαν ανέκαθεν σχέση με τα αλκοολούχα ποτά, τότε,…
Συχνά τίθεται το ερώτημα ποια μπίρα είναι καλύτερη. Η βαρελίσια, η εμφιαλωμένη ή αυτή στο κουτί; Το ισχυρότερο επιχείρημα βέβαια υπέρ της βαρελίσιας μπίρας είναι το περιβάλλον, καθώς προκειμένου να…
21 μπίρες με αφορμή… Διαλέξαμε 21 μπίρες οι οποίες παράγονται στην Ελλάδα με αφορμή τους λόγους που έπαιξαν ρόλο τόσο στην επιλογή μας όσο και στην επιτυχία τους. Πρόκειται για…
Η Gouden Carolus Cuvee van de Kaiser "Whisky Infused" είναι μια μοναδική μπίρα και δημιουργείται με έγχυση μιας μικρής ποσότητας ουίσκι Gouden Carolus Single Malt στην κλασσική μπίρα Gouden Carolus…
Χριστουγεννιάτικη έμπνευση! Η Septem Holy Day είναι μια μοναδική μπίρα αποτέλεσμα έμπνευσης αλλά και τέχνης του «φιλόσοφου» ζυθοποιού Σοφοκλή, όπως έχει χαρακτηριστεί από τον συγγραφέα και γευσιγνώστη μπίρας Roger Protz,…
Από το όραμα στην πράξη! Κερκυραϊκή Ζυθοποιία και μπίρες Corfu Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία, μία από τις πρώτες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, ξεκίνησε με ένα «πολυεπίπεδο» όραμα στον απομακρυσμένο και γραφικό Αρίλλα,…