Αποθήκευση

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Αποθήκευση>Αποθηκεύστε σωστά τις Φιάλες

Αποθηκεύστε σωστά τις Φιάλες

και διατηρήστε την ποιότητα της μπίρας σας

Ένας από τους βασικότερους κανόνες για να απολαύσει κανείς σωστά μια μπίρα είναι να διατηρήσει στο ακέραιο την ποιότητά της. Αυτό επιτυγχάνεται με την σωστή αποθήκευσή της για την οποία όμως ακόμα και επαγγελματίες του χώρου δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία. Το αποτέλεσμα της κακής συντήρησης της μπίρας είναι να μην φθάνει στον καταναλωτή η πραγματική γεύση και το άρωμα της αφού η ποιότητα της έχει αλλοιωθεί. Πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η μπίρα φεύγει από το ζυθοποιείο με την μέγιστη ποιότητα την οποία εξασφαλίζουν εκτός των μεθόδων παραγωγής και των συστατικών της και ο τρόπος αποθήκευσής της.
Ακολουθούν τέσσερις απλοί αλλά βασικοί κανόνες για να έχετε σωστά αποθηκευμένες τις μπίρες σας και να μην κινδυνεύουν από αλλοιώσεις προερχόμενες από εξωτερικούς παράγοντες.

ΑΓΟΡΑZΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΙΡΑ
Κάποιες μπίρες επαναζύμωσης στην φιάλη (bottle-conditioned) παλαιώνονται και γίνονται υπέροχες με τον χρόνο, οι περισσότερες όμως πίνονται όσο το δυνατόν πιο φρέσκες. Αγοράστε μπίρες ελέγχοντας πάντα την ημερομηνία λήξεως στην ετικέτα τους, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ποιότητά τους.

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΦΙΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΕΡΟΣ
Το φως είναι ο εχθρός της μπίρας. Στις ανοιχτόχρωμες φιάλες το φως δημιουργεί χημικές αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες γεύσεις και δυσοσμία στην μπίρα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις διάφανες ή πράσινες φιάλες και προστατεύστε τες από το φως.

ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΙΡΕΣ ΣΕ ΔΡΟΣΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Όπως όλα τα τρόφιμα έτσι και η μπίρα χρειάζεται χαμηλές θερμοκρασίες (όχι απαραίτητα ψυγείο) για να διατηρηθεί σωστά. Πριν σερβίρετε μια μπίρα ελέγξτε την θερμοκρασία σερβιρίσματος που αναγράφεται στην φιάλη (όπου υπάρχει).

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΦΙΑΛΕΣ ΟΡΘΙΕΣ
Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να μην θεωρείται τόσο απαραίτητη για τις φιλτραρισμένες μπίρες, όσες όμως έχουν ίζημα στην φιάλη πρέπει να αποθηκεύονται πάντα όρθιες ή τουλάχιστον σε θέση σερβιρίσματος (λοξά) για να κατακάθεται το ίζημα της μαγιάς στον πυθμένα της φιάλης. Στις φιάλες με φελλό προτείνεται η οριζόντια αποθήκευσή τους, ούτως ώστε ο φελλός να διατηρείται υγρός και συμπαγής. Κάποιοι ζυθοποιοί προτιμούν την όρθια αποθήκευση τους. Προτού σερβίρετε μια μπίρα αφήστε για λίγο την φιάλη όρθια.

Έκθεση εικόνων

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!