Ιστορία

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Ιστορία>Τα καθαρόαιμα του Hofbräu München

Τα καθαρόαιμα του Hofbräu München

Στην ιστορία της ζυθοποιίας η θέση των αλόγων μπορεί να διαφέρει με το πέρασμα του χρόνου, όμως ο συμβολισμός τους παραμένει ο ίδιος. Τα εντυπωσιακά άλογα, θαυμαστά για την υπομονή, την δύναμη και την αρχοντιά τους ήταν μια ζωντανή δύναμη όπως και σύμβολα παράδοσης και κύρους.

Χρησιμοποιούνταν από τα ζυθοποιεία εδώ και αιώνες σε όσες εργασίες τους ανέθεταν. Η θέση τους σήμερα στον τεχνολογικά προηγμένο χώρο της μπίρας, κρατάει αποκλειστικά την παράδοση και τον ρομαντισμό.

Ανάμεσα στα ζυθοποιεία που συνεχίζουν να έχουν άλογα μέχρι σήμερα, είναι και το Hofbräu München, βοηθώντας να παραμείνει κάτι ζωντανό από την ιστορική κληρονομιά του. Τα οκτώ άλογα του ζυθοποιείου, καθαρόαιμα βαυαρικά και βελγικά από την Βραβάνδη (Brabant), συμμετέχουν σε κάποιες εκδηλώσεις, υπό την καθοδήγηση και την φροντίδα του Dr. Michael Möller, διευθυντή της Hofbräu. 

Οι Romeo, Wiette, Flocke, Paul, Maxima, Heidi, Charlotte και η Diva συμμετέχουν στο Oktoberfest, το πανηγύρι Hofbräu Dult, και σε γιορτές που διοργανώνονται την Πεντηκοστή, προς τιμήν του Saint Leonard, προστάτη των αλόγων. Όταν εμφανίζονται με τις στολές του ζυθοποιείου ο κόσμος τα υποδέχεται με θέρμη, ενώ οι φωτογραφίες μπορούν να σας δώσουν μια μικρή εικόνα!
Αν αναρωτιέστε, πώς περνούν τον χρόνο τους όταν δεν εργάζονται, σας ενημερώνουμε ότι απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο! Τα βέλγικα καθαρόαιμα ζουν στο Urthaler Hof, ένα οικογενειακό πανδοχείο κοντά στο Sindelsdorf, που διαχειρίζεται ο Ludwig Käser. Η περιοχή είναι αγαπημένος προορισμός για εκδρομείς από το Μόναχο. Εκεί είναι ελεύθερα να τρέχουν και να παίζουν στο λιβάδι όλη μέρα, ενώ υπάρχει πλήρης πρόσβαση σε ένα άρτια εξοπλισμένο κοινοτικό καταφύγιο. Τα μικρότερα βαυαρικά καθαρόαιμα ζουν σε στάβλους στο Portenläng, κοντά στο Μόναχο και απολαμβάνουν την περιποίηση του Anton Sterff. Αυτά παίρνουν μέρος σε μικρής διάρκειας εκδηλώσεις, όπως σε εγκαίνια μαγαζιών και εστιατορίων που δουλεύουν με την άδεια της ζυθοποιίας.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!