Ιστορία

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Ιστορία>SPITFIRE: Στους ουρανούς της ιστορίας

SPITFIRE: Στους ουρανούς της ιστορίας

Η μπίρα Spitfire της αγγλικής ζυθοποιίας Shepherd Neame, πήρε το όνομά της από ένα σύμβολο της βρετανικής αεροπορίας, το μονοθέσιο μαχητικό Spitfire, που ήταν ένα από τα βασικά όπλα της χώρας κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Reginald Joseph Mitchell, σχεδιαστής του θρυλικού μαχητικού, γεννήθηκε το 1895 και από πολλή νεαρή ηλικία τράβηξε το ενδιαφέρον του η εφαρμοσμένη μηχανική. Το 1917 διορίστηκε στην Supermarine, η οποία ειδικευόταν στην κατασκευή αεροσκαφών, και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το ταλέντο του τού εξασφάλισε τη θέση του αρχισχεδιαστή στην εταιρία.

Το 1930 ζητήθηκε από τον Mitchell να σχεδιάσει ένα καινούριο μαχητικό και το Spitfire άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά. Ήταν ένα μονοθέσιο αεροσκάφος αναχαίτισης, μικρής εμβέλειας και υψηλής απόδοσης, που χρησιμοποιήθηκε από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) της Μεγάλης Βρετανίας. Ο σχεδιασμός του επέτρεπε να πιάνει υψηλότερες ταχύτητες από ό,τι τα υπόλοιπα μοντέρνα μαχητικά, ενώ κατά τη διάρκεια της μάχης της Βρετανίας το Spitfire θεωρήθηκε πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Έκτοτε αποτέλεσε την ραχοκοκαλιά της RAF και χρησιμοποιήθηκε σε διάφορους ρόλους (αναχαίτιση, αναγνωριστική φωτογραφία, βομβαρδιστικό, εκπαιδευτικό).

Ο Reginald Joseph Mitchell έφυγε από τη ζωή το 1937, έχοντας σχεδιάσει περισσότερα από 24 αεροσκάφη, με το Spitfire να θεωρείται η σημαντικότερη δημιουργία του. Η ειρωνεία είναι πως δεν κατάφερε ποτέ να δει το δημιούργημά του σε δράση, καθώς έχασε την μάχη με τον καρκίνο ένα χρόνο πριν το Spitfire αρχίσει να χρησιμοποιείται από τη βρετανική πολεμική αεροπορία.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!