Σερβίρισμα

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Σερβίρισμα>Σωστό σερβίρισμα και τα σημεία κλειδιά!

Σωστό σερβίρισμα και τα σημεία κλειδιά!

Η σωστή θερμοκρασία της μπίρας, ανάλογα με το στυλ της, το καθαρό και κατάλληλο ποτήρι, καθώς και ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος είναι τα σημεία κλειδιά που θα αναδείξουν την τέλεια μπίρα: Λαμπερό χρώμα, πλούσιος αφρός, αρώματα και γεύσεις.

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Η ιδανική θερμοκρασία για όλες τις μπίρες είναι μεταξύ 4-7 βαθμών Κελσίου, εκτός από τις Ale μπίρες που η κατάλληλη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι μεταξύ 10-12 βαθμούς Κελσίου. Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν πως το ποτήρι θα αυξήσει τη θερμοκρασία της μπίρας από 0,5 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ποτήρι Σερβιρίσματος

Η επιλογή κατάλληλου γυάλινου ποτηριού και η σχολαστική καθαριότητα του θα διατηρήσει την σταθερότητα του αφρού και θα προστατέψει την μπίρα από δυσάρεστες μυρωδιές. Τα παγωμένα ποτήρια πρέπει να αποφεύγονται γιατί ο πάγος που δημιουργείται μέσα στη μπίρα αλλοιώνει τη γεύση της.

Τρόπος Σερβιρίσματος

Το ύψος και η σταθερότητα της ροής, χωρίς στροβιλισμούς, είναι βασικά στοιχεία του σωστού τρόπου σερβιρίσματος.

Στις σπέσιαλ μπίρες επαναζύμωσης, με υπολείμματα μαγιάς, αφήνουμε 2-3 εκατοστά στο μπουκάλι, τα οποία σερβίρουμε όταν η μπίρα μας φτάσει στο τέλος. Αντιθέτως, στην περίπτωση μιας Weisse (σιταρένιας) μπίρας, ανακατεύουμε αυτή που έχουμε αφήσει στο μπουκάλι και την ρίχνουμε στο ποτήρι.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!