Άρθρα

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Στύλ>Άρθρα>MONGOZO BANANA. Μπανάνες... στη μπίρα!

MONGOZO BANANA. Μπανάνες... στη μπίρα!

Αρώματα από ζαχαρωτό μπανάνας γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα στο άνοιγμα της Mongozo Banana, ενώ η υπέροχη φρεσκάδα στην γεύση της, με μπανάνες, νότες βύνης και ίχνος από ξύσμα λεμονιού, οδηγούν σε μια φρουτώδη αίσθηση μπίρας στην επίγευση. Το αλκοόλ της, που βρίσκεται στο 3,6% την καθιστά μια γλυκιά και δροσιστική επιλογή οποιαδήποτε ώρα.

Πρόκειται για μια εξωτική φρουτόμπιρα βασισμένη σε παραδοσιακή συνταγή των Μασάι της Αφρικής και της Κένυα που στην παραγωγή της χρησιμοποιούνται ώριμες μπανάνες από την Αφρική.

Το ποτήρι από καρύδα

Για την μέγιστη απόλαυση μιας Mongozo Coconut και για μια ξεχωριστή εξωτική εμπειρία το ιδανικό ποτήρι είναι από κέλυφος καρύδας! Τα κελύφη καρύδας φτάνουν κάθε χρόνο κατά χιλιάδες στην ζυθοποιία από την Ινδονησία, όπου φτιάχνονται από αγρότες στο χέρι. Μια ταινία μικρού μήκους, που θα βρείτε παρακάτω, δείχνει τον τρόπο που φτιάχνονται.

Μια όμορφη ιστορία

Το όνομα Mongozo σημαίνει «Εις υγείαν» στη γλώσσα των ανθρώπων της φυλής Chokwe που ζουν διάσπαρτοι στην Αγκόλα, τη Ζάμπια και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι μπίρες Mongozo παράγονται από το βελγικό ζυθοποιείο Huyghe, γνωστό για τις Delirium Tremens, το οποίο συνεργάστηκε με τους Jan Fleurkens και Henrique Kabia οι οποίοι έφεραν στην επιφάνεια παραδοσιακές αφρικανικές συνταγές μπίρας αλλά και την νεροκολοκύθα (calabash) ως ποτήρι σερβιρίσματος. Μία από τις γιαγιάδες του Henrique έφτιαχνε μπίρα από φοινικόδεντρα αντί του παραδοσιακού κρασιού των αφρικανών, το γνωστό palm wine. Κατά την διάρκεια των αιώνων, η συνταγή της παραδόθηκε από μητέρα σε κόρη. Καθώς δεν υπήρχαν κόρες στην οικογένεια Kabia, η μητέρα του Henrique αποφάσισε να σπάσει την παράδοση, που απαιτούσε μόνο γυναίκες στην παραγωγή και να μυήσει το γιο της στα μυστήρια της ζυθοποίησης. Η συνταγή της μητέρας του ήταν η μοναδική περιουσία του Henrique όταν, το 1993, έφθασε στις Κάτω Χώρες ως πρόσφυγας. Κατάφερε όμως και έβαλε τα θεμέλια για μια σειρά από νέες, εξωτικές μπίρες που πίνονταν από νεροκολοκύθα, όπως στην Αφρική. Το 1998, οι Henrique Kabia και Jan Fleurkens αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν την πρώτη τους pulm nut μπίρα.

Τρία χρόνια μετά ακολούθησε η Mongozo Banana, η πρώτη μπίρα παγκοσμίως που έφερε στην ετικέτα της το σήμα Fairtrade η οποία βασίστηκε σε μια παραδοσιακή συνταγή των Masai, που ζουν στην Κένυα και στην Τανζανία. Στη συνέχεια η Coconut με το ποτήρι από κέλυφος καρύδας, η Mongozo Mango με μάνγκο από την Νότια Αμερική, η βραβευμένη Pilsener και μια σιταρένια με φαγόπυρο.

Η εξωτική σειρά Mongonzo περιλαμβάνει τις Mongozo Coconut, Mongozo Banana, Mongozo Mango, την σιταρένια με φαγόπυρο Mongozo Buckwheat White και την Mongozo Pilsener. Είναι διαθέσιμες σε περισσότερες από 40 χώρες. Στην Ελλάδα εισάγονται από την εταιρεία Deals ΑΕ.

Media


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!