Άρθρα

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Στύλ>Άρθρα>dilemma Septem

dilemma Septem

Eίναι θέμα έμπνευσης!

Την νέα της εποχιακή μπίρα dilemma παρουσίασε η μικροζυθοποιία Septem από την Εύβοια. Η dilemma είναι μια χειμωνιάτικη μπίρα, κατηγορίας Barley Wine αλλά και Barrel Aged, δηλαδή παλαιωμένη σε βαρέλι. Θα διατίθεται μία φορά τον χρόνο σε περιορισμένη ποσότητα, καθώς η παραγωγή της είναι απαιτητική με ιδιαιτερότητες και παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Το «δίλημμα» που σε βάζει η νέα κεχριμπαρένια Septem είναι μεγάλο! Μπίρα πολυεπίπεδη, με βάθος, που σε κάθε γουλιά ανακαλύπτεις και κάτι ακόμα: Ισορροπημένη βανίλια, νότες από μπισκότο, καραμέλα και κάτι από γλυκό του κουταλιού κάνουν την εμφάνισή τους στο διακριτικό της άρωμα. Στο απαλό της σώμα οι γεύσεις ξετυλίγονται αρμονικά με γλυκόπικρες νότες, βανίλια και μπισκότο, γλυκό κυδώνι και περγαμόντο, νότες καραμέλας και κάπου στο βάθος η γλυκόριζα δίνει τον δικό της τόνο. Οι υπέροχες δρύινες νότες είναι παρούσες και δένουν αρμονικά με το σώμα της, ενώ το υψηλό αλκοόλ της που βρίσκεται στο 10,4% δίνει μια απαλή θερμότητα στην καλοφτιαγμένη γεύση της. 

Το 50% αυτής της εξαιρετικής Barley Wine είναι 8μηνης παλαίωσης σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο 50% από μη παλαιωμένη. Η φετινή σοδειά αριθμεί περίπου 8000 φιάλες. 

Η dilemma είναι μια απολαυστική μπίρα ειδικά την εποχή του χειμώνα. Είναι μπίρα για την στιγμή, για μετά το φαγητό, για μια όμορφη ταινία αργά το βράδυ ή για να συνοδέψει ένα βιβλίο στο κρεβάτι. Ένα πατέ λαχανικών και πίκλες ή ένα τυρί, συμπεριλαμβανομένου και vegan, την συνοδεύουν ευχάριστα.

Όσοι έχουν την υπομονή μπορούν να την παλαιώσουν δύο με τρία χρόνια στη φιάλη και να απολαύσουν την εξέλιξη της στο χρόνο.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!