Ζυθοποιία

Ζυθοποιία

Βαρελίσια μπίρα σε κουτί

Συχνά τίθεται το ερώτημα ποια μπίρα είναι καλύτερη. Η βαρελίσια, η εμφιαλωμένη ή αυτή στο κουτί; Το ισχυρότερο επιχείρημα βέβαια υπέρ της βαρελίσιας μπίρας είναι το περιβάλλον, καθώς προκειμένου να…
Περισσότερα...

Λυκίσκος στον κήπο

Πώς να καλλιεργήσετε τον δικό σας λυκίσκο! Αυτή την εποχή φυτεύουμε και ανάμεσα στις καλλιέργειες ο λυκίσκος μπορεί να μεταμορφώσει τον κήπο μας και να του δώσει μιαν άλλη διάσταση.…
Περισσότερα...

Τα μυστικά του κελαριού

Cask Conditioned Real Ale Αυτό που κάνει την παραδοσιακή βρετανική Real Ale να ξεχωρίζει από το «πλήθος» είναι αναμφισβήτητα η φυσική της ομορφιά. H δεύτερη ζύμωση της μπίρας και η…
Περισσότερα...

Τα Δημητριακά στην μπίρα

Όλοι οι αμυλούχοι σπόροι των δημητριακών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ζυθοποίηση, αλλά το πέρας του χρόνου έχει αποδείξει ότι μόνο το κριθάρι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από οργανοληπτική άποψη, γι’…
Περισσότερα...

Τα συστατικά του λυκίσκου

Ο λυκίσκος περιέχει πλήθος συστατικών: πικρά οξέα, αιθέρια έλαια, τανίνες, κυτταρίνη, αζωτούχες ενώσεις, κ.α. Οι κυριότερες εξ’ αυτών, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών μιας μπίρας, είναι…
Περισσότερα...

Ποικιλίες λυκίσκου

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες λυκίσκου: οι αρωματικές (Aroma) και οι πικρές (Bitter).Οι αρωματικές ποικιλίες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πικρά οξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν είναι υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται…
Περισσότερα...

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!