Συχνά τίθεται το ερώτημα ποια μπίρα είναι καλύτερη. Η βαρελίσια, η εμφιαλωμένη ή αυτή στο κουτί; Το ισχυρότερο επιχείρημα βέβαια υπέρ της βαρελίσιας μπίρας είναι το περιβάλλον, καθώς προκειμένου να…
Πώς να καλλιεργήσετε τον δικό σας λυκίσκο! Αυτή την εποχή φυτεύουμε και ανάμεσα στις καλλιέργειες ο λυκίσκος μπορεί να μεταμορφώσει τον κήπο μας και να του δώσει μιαν άλλη διάσταση.…
Εκεί που ενώνεται η κάτω με την άνω Βαυαρία, μεταξύ Μονάχου και Νυρεμβέργης, βρίσκεται η μεγαλύτερη περιοχή καλλιέργειας λυκίσκου στον κόσμο, το Hallertau. Τα εκατοντάδες χρόνια εμπειρίας στην περίπλοκη καλλιέργειά…
Σεπτέμβρης και στα χωράφια η ομορφιά είναι απερίγραπτη καθώς η συγκομιδή του λυκίσκου, η επεξεργασία και το πακετάρισμά του δεν σταματούν μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου εργασιών. Έτσι, οι μυρωδιές…
Cask Conditioned Real Ale Αυτό που κάνει την παραδοσιακή βρετανική Real Ale να ξεχωρίζει από το «πλήθος» είναι αναμφισβήτητα η φυσική της ομορφιά. H δεύτερη ζύμωση της μπίρας και η…
Όλοι οι αμυλούχοι σπόροι των δημητριακών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ζυθοποίηση, αλλά το πέρας του χρόνου έχει αποδείξει ότι μόνο το κριθάρι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από οργανοληπτική άποψη, γι’…
Το νερό αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό στην παραγωγή της μπίρας καθώς περισσότερο από το 90% αυτής είναι νερό. Το σλόγκαν που έχουμε πολλές φορές ακούσει “Αυτό είναι νερό!” αναμφισβήτητα…
Ο λυκίσκος περιέχει πλήθος συστατικών: πικρά οξέα, αιθέρια έλαια, τανίνες, κυτταρίνη, αζωτούχες ενώσεις, κ.α. Οι κυριότερες εξ’ αυτών, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών μιας μπίρας, είναι…
Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες λυκίσκου: οι αρωματικές (Aroma) και οι πικρές (Bitter).Οι αρωματικές ποικιλίες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πικρά οξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν είναι υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται…
Η μαγιά ήταν κάτι το άγνωστο και συνάμα μαγικό μέχρι τη στιγμή που ο Louis Pasteur ανακαλύψει, ότι, αυτό που προκαλούσε την μετατροπή των σακχάρων της βύνης κατά την διάρκεια…