Οι παρακάτω βασικές κατηγορίες της μαγιάς με τα γενικά χαρακτηριστικά της κάθε μιας καθορίζουν το στυλ της μπίρας που πρόκειται να παραχθεί. ALE YEAST Η Ale μαγιά δίνει στην μπίρα…
Η μαγιά συντηρείται βάση των εξής παραμέτρων: Με τροφή για να μη πεθάνει Με ψύξη στους 10 βαθμούς Κελσίου και Με προστασία από μολύνσεις άλλων βλαβερών μικροοργανισμών. Χρησιμοποιώντας την επιλεκτική…
Η ιστορία του λυκίσκου στη μπίρα ξεκινάει ανάμεσα στο 10 ο και 7ο αιώνα π.Χ. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στη μπίρα τους ήδη από το 600 π.Χ. Στην Ευρώπη η…
Ζυθοποίηση: Η διαδικασία παραγωγής ζύθου, δηλαδή μπίρας. Στην ζυθοποίηση υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στα διάφορα στάδια της, ανάλογα με τον τύπο της παραγόμενης μπίρας αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές μιας χώρας.Ιδού…
Ζυθοποίηση: Τέχνη και Επιστήμη. Η ζυθοποίηση είναι ένα μοναδικό δείγμα τέχνης και επιστήμης, που έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν. Γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, η ζυθοποίηση ήταν μια…
Το βιβλίο “London & Country Brewer” του έτους 1736, στο 11ο κεφάλαιο, μας προσφέρει πολλές πληροφορίες για τις μεθόδους πολτοποίησης της εποχής. Το κεφάλαιο έχει τίτλο "A Philosophi¬cal Account for…
Η οικογενειακή ζυθοποιία Bernard βρίσκεται στο Humpolec της Τσεχίας και διαθέτει ένα ενδιαφέρον και παραδοσιακό βυνοποιείο. Το 1991 ο Stanislav Bernard, ο Josef Vávra και ο Rudolf Šmejkal ξεκίνησαν την…
Οι ζυθοποιοί αποκαλούν την βύνη «ψυχή της μπίρας» καθώς αποτελεί το σώμα της και επηρεάζει τον χαρακτήρα της. Το χρώμα της μπίρας, οι ντελικάτες νότες από καραμέλα, η γεύση καφέ,…
Βυνοποίηση δεν είναι άλλο από τη διαδικασία παραγωγής βύνης. Κύριος σκοπός της βυνοποίησης είναι ο σχηματισμός των ενζύμων (α-αμυλάση, β-αμυλάση, πρωτεάσες, πρωτεϊνάσες, κ.ά.) στους σπόρους των δημητριακών. Τα «παραδοσιακά» στάδια…
Το κριθάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο σημαντικά δημητριακά στον κόσμο. Καλλιεργείται κυρίως στις εύκρατες ζώνες του βορείου ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση…