Ζυθοποιία

Ζυθοποιία

Λυκίσκος - Humulus lupulus

Η ιστορία του λυκίσκου στη μπίρα ξεκινάει ανάμεσα στο 10 ο και 7ο αιώνα π.Χ. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν λυκίσκο στη μπίρα τους ήδη από το 600 π.Χ. Στην Ευρώπη η…
Περισσότερα...

Ζυθοποίηση

Ζυθοποίηση: Η διαδικασία παραγωγής ζύθου, δηλαδή μπίρας. Στην ζυθοποίηση υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στα διάφορα στάδια της, ανάλογα με τον τύπο της παραγόμενης μπίρας αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές μιας χώρας.Ιδού…
Περισσότερα...

Η Τέχνη της Ζυθοποίησης

Ζυθοποίηση: Τέχνη και Επιστήμη. Η ζυθοποίηση είναι ένα μοναδικό δείγμα τέχνης και επιστήμης, που έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν. Γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, η ζυθοποίηση ήταν μια…
Περισσότερα...

Βυνοποίηση

Βυνοποίηση δεν είναι άλλο από τη διαδικασία παραγωγής βύνης. Κύριος σκοπός της βυνοποίησης είναι ο σχηματισμός των ενζύμων (α-αμυλάση, β-αμυλάση, πρωτεάσες, πρωτεϊνάσες, κ.ά.) στους σπόρους των δημητριακών. Τα «παραδοσιακά» στάδια…
Περισσότερα...

Το Κριθάρι

Το κριθάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα και πιο σημαντικά δημητριακά στον κόσμο. Καλλιεργείται κυρίως στις εύκρατες ζώνες του βορείου ημισφαιρίου και ιδιαίτερα στην Ευρώπη η οποία κατέχει κυρίαρχη θέση…
Περισσότερα...

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!