Ζυθολογια

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια

Ζυθολογία

Τα μυστικά του κελαριού

Cask Conditioned Real Ale Αυτό που κάνει την παραδοσιακή βρετανική Real Ale να ξεχωρίζει από το «πλήθος» είναι αναμφισβήτητα η φυσική της ομορφιά. H δεύτερη ζύμωση της μπίρας και η…
Περισσότερα...

Φύλαξη της μπίρας

Η ΜΠΙΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ για να αποδώσει τα μέγιστα της υψηλής τεχνικής της παραγωγής και της ποιότητάς της. Αυτό σημαίνει επαγγελματισμό και γνώση των ανθρώπων που την προσφέρουν ούτως…
Περισσότερα...

Αποθηκεύστε σωστά τις Φιάλες

και διατηρήστε την ποιότητα της μπίρας σας Ένας από τους βασικότερους κανόνες για να απολαύσει κανείς σωστά μια μπίρα είναι να διατηρήσει στο ακέραιο την ποιότητά της. Αυτό επιτυγχάνεται με…
Περισσότερα...

Γιατί Draught μπίρα;

Πολλές εμφιαλωμένες μπίρες κυκλοφορούν στην αγορά και ως Draught (βαρελίσια), συνήθως σε βαρέλια 20, 30 ή 50 λίτρων. Οι βασικοί λόγοι, πέρα από την παράδοση, που οδηγούν τις ζυθοποιίες στη…
Περισσότερα...

Τα Δημητριακά στην μπίρα

Όλοι οι αμυλούχοι σπόροι των δημητριακών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ζυθοποίηση, αλλά το πέρας του χρόνου έχει αποδείξει ότι μόνο το κριθάρι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από οργανοληπτική άποψη, γι’…
Περισσότερα...

Τα συστατικά του λυκίσκου

Ο λυκίσκος περιέχει πλήθος συστατικών: πικρά οξέα, αιθέρια έλαια, τανίνες, κυτταρίνη, αζωτούχες ενώσεις, κ.α. Οι κυριότερες εξ’ αυτών, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών μιας μπίρας, είναι…
Περισσότερα...

Ποικιλίες λυκίσκου

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες λυκίσκου: οι αρωματικές (Aroma) και οι πικρές (Bitter).Οι αρωματικές ποικιλίες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πικρά οξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν είναι υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται…
Περισσότερα...

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!