Cask Conditioned Real Ale Αυτό που κάνει την παραδοσιακή βρετανική Real Ale να ξεχωρίζει από το «πλήθος» είναι αναμφισβήτητα η φυσική της ομορφιά. H δεύτερη ζύμωση της μπίρας και η…
Η ΜΠΙΡΑ ΘΕΛΕΙ ΣΩΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ για να αποδώσει τα μέγιστα της υψηλής τεχνικής της παραγωγής και της ποιότητάς της. Αυτό σημαίνει επαγγελματισμό και γνώση των ανθρώπων που την προσφέρουν ούτως…
και διατηρήστε την ποιότητα της μπίρας σας Ένας από τους βασικότερους κανόνες για να απολαύσει κανείς σωστά μια μπίρα είναι να διατηρήσει στο ακέραιο την ποιότητά της. Αυτό επιτυγχάνεται με…
Η σωστή θερμοκρασία της μπίρας, ανάλογα με το στυλ της, το καθαρό και κατάλληλο ποτήρι, καθώς και ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος είναι τα σημεία κλειδιά που θα αναδείξουν την τέλεια…
Πολλές εμφιαλωμένες μπίρες κυκλοφορούν στην αγορά και ως Draught (βαρελίσια), συνήθως σε βαρέλια 20, 30 ή 50 λίτρων. Οι βασικοί λόγοι, πέρα από την παράδοση, που οδηγούν τις ζυθοποιίες στη…
Αν και συναντάμε προστάτες Αγίους σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα και σε διάφορους σκοπούς, τους περισσότερους όμως τους βρίσκουμε στην μπίρα. Οι περίπου 20 άγιοι της μπίρας έκαναν και αυτοί…
Όλοι οι αμυλούχοι σπόροι των δημητριακών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην ζυθοποίηση, αλλά το πέρας του χρόνου έχει αποδείξει ότι μόνο το κριθάρι έχει τα καλύτερα αποτελέσματα από οργανοληπτική άποψη, γι’…
Το νερό αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συστατικό στην παραγωγή της μπίρας καθώς περισσότερο από το 90% αυτής είναι νερό. Το σλόγκαν που έχουμε πολλές φορές ακούσει “Αυτό είναι νερό!” αναμφισβήτητα…
Ο λυκίσκος περιέχει πλήθος συστατικών: πικρά οξέα, αιθέρια έλαια, τανίνες, κυτταρίνη, αζωτούχες ενώσεις, κ.α. Οι κυριότερες εξ’ αυτών, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών μιας μπίρας, είναι…
Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες λυκίσκου: οι αρωματικές (Aroma) και οι πικρές (Bitter).Οι αρωματικές ποικιλίες έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε πικρά οξέα και τα αιθέρια έλαια που περιέχουν είναι υψηλής ποιότητας. Χρησιμοποιούνται…