Ζυθοποιίες

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Ζυθοποιίες>Κερκυραϊκή Ζυθοποιία και Corfu beer festival

Κερκυραϊκή Ζυθοποιία και Corfu beer festival

Από το όραμα στην πράξη!

Κερκυραϊκή Ζυθοποιία και μπίρες Corfu

Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία, μία από τις πρώτες μικροζυθοποιίες στην Ελλάδα, ξεκίνησε με ένα «πολυεπίπεδο» όραμα στον απομακρυσμένο και γραφικό Αρίλλα, στην βορειοδυτική Κέρκυρα. Στον οποιονδήποτε ίσως να φάνταζε τρελή η ιδέα δημιουργίας ενός ζυθοποιείου σε μια απομακρυσμένη περιοχή, όπου βρίσκεται ο Αρίλλας, όχι όμως σ’ έναν Κερκυραίο με όραμα.

Με πάθος για δημιουργία και αγάπη για τον τόπο σύντομα η ομάδα της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας, με «αρχηγό» τον Σπύρο Καλούδη, κατάφερε να κάνει γνωστές τις μπίρες Corfu και πέρα από τα σύνορα της περιοχής της: Σε όλη την Ελλάδα, στην Ιταλία, την Γερμανία και την Αμερική όπου εξάγονται.

Από την ίδρυση της, το 2009, μέχρι σήμερα στην Κερκυραϊκή Ζυθοποιία έγιναν και γίνονται πολλά: Επέκταση του ζυθοποιείου και των εγκαταστάσεων αποθήκευσης - logistics, νέες δεξαμενές ωρίμανσης και τελικού προϊόντος, εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου, καθώς και νέοι χώροι γραφείων και παρουσιάσεων. 

Εκτός από την σειρά των ζύθων Corfu, στην οποία περιλαμβάνονται οι Corfu Special Red (5%), Bitter Dark (5%), Amorosa Weiss (5,6%), Contessa IPA (6,2%), Ionian Pilsner (4,2%), Ionian Epos (7,5%), μία Lager μόνο σε draft, η Ionian Gold (4,6%) και Ionian Radler (2%) μπίρα με λεμονάδα. Όσο για την απόλαυση μιας Corfu Beer στα μαγαζιά της Κέρκυρας είναι μοναδική και «εθιστική» εξαιτίας της φρεσκάδας της που πολλαπλασιάζει τα γευστικά χαρακτηριστικά της. 

Το 2017 πρόσθεσε στην γκάμα των προϊόντων της και τα πρωτότυπα αναψυκτικά Ionian Ginger Ale πορτοκαλάδα με τζίτζερ - κανέλα και Ionian Ginger Ale λεμονάδα με τζίτζερ.

Corfu Beer Festival και Corfu meets…

Υπάρχει όμως και άλλη μία επιτυχία της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας. Η δημιουργία ενός φεστιβάλ μπίρας, του Corfu Beer Festival, που κάθε χρόνο συναντά μια διαφορετική χώρα και φιλοσοφία στη μπίρα. Από το πρώτο μικρό φεστιβάλ το 2013, όπου το Beer Catalog έδωσε το παρόν με την γνώση και την βοήθεια του, μέχρι τις μέρες μας το Corfu Beer Festival εξελίχθηκε σε μια μοναδική και γνήσια γιορτή, καθώς και στο καλύτερο ελληνικό φεστιβάλ μπίρας, που ούτε η «έμπειρη» Αθήνα αλλά ούτε και η Θεσσαλονίκη κατάφεραν μέχρι τώρα να δημιουργήσουν. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στο concept το οποίο είναι μοναδικό, έχοντας και πολιτιστικό χαρακτήρα, αλλά και στον τρόπο που στήνεται και διεξάγεται. 

Κάθε χρόνο η Κέρκυρα συναντά και μια διαφορετική χώρα απ’ όπου έρχονται ζυθοποιοί για να φτιάξουν μαζί τους μπίρες ειδικά για το φεστιβάλ. Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία έχει συνεργαστεί με ζυθοποιεία από την Βαυαρία, την Μεγάλη Βρετανία, την Τσεχία, την Ιταλία και φέτος την Αγγλία με τέσσερις ζυθοποιίες και φυσικά τέσσερις μπίρες! Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, οι εμπειρίες στη ζυθοποίηση, αλλά και η ένωση διαφορετικών πολιτισμών μέσα από την ελληνική κουλτούρα καθιστά το Corfu Beer Festival μοναδικό. Την φετινή χρονιά τα ζυθοποιεία της Αγγλίας που έφτιαξαν την μπίρας τους στην Κέρκυρα ήταν τα εξής: Η γνωστή και αγαπητή στο ελληνικό κοινό Thornbridge Brewery, η Titanic Brewery, η The Great Yorkshire Brewery και η The Hadrian Border. Η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία παρασκεύασε ειδικά για το φεστιβάλ μια πειραματική σιταρένια μπίρα βελγικού στυλ με περγαμόντο. Η εν λόγω Belgian Wit με περγαμόντο εντυπωσίασε τους επισκέπτες και άφησε πίσω την γλυκιά ανάμνηση της. Ευχόμαστε να συμπληρώσει την σειρά των ζύθων της! 

Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, καθώς και παραδοσιακοί χοροί συμπλήρωσαν το φεστιβάλ. 

Οι περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες από κάθε σημείο της Κέρκυρας, την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από πολλές χώρες του εξωτερικού αγκάλιασαν με χαρά και αγάπη το φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί το μεγάλο κοινωνικό γεγονός της Κέρκυρας. 

Νέοι, μικροί, μεγάλοι και οικογένειες αποτελούν το προφίλ των επισκεπτών, ενώ το φεστιβάλ αποτελείται από την αίθουσα όπου βρίσκονται το μπαρ με τα draft και η μουσική σκηνή, την αίθουσα με επτά χώρους φαγητού για όλα τα γούστα (οι vegan δεν πείνασαν!), εξωτερικό μπαρ με καφέ, κοκτέιλ, ποτά και τοπικούς οίνους και έναν ακόμα εκθεσιακό χώρο με παραδοσιακά έργα τέχνης.

Οι καταναλώσεις ξεπέρασαν τα 13.000 λίτρα μπίρας, ενώ σε φαβορί αναδείχθηκαν τα κοκτέιλ και καταναλώθηκαν περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού. 

Όσο για την νέα χρονιά σας αποκαλύπτουμε την χώρα φιλοξενίας που θα είναι η Ολλανδία! Corfu Beer Festival 2019 Meets… Holland!

 

 


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!