Ζυθοποιίες

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Ζυθοποιίες>Septem Μικροζυθοποιία: Ελληνική Craft αξιώσεων

Septem Μικροζυθοποιία: Ελληνική Craft αξιώσεων

Οι δημοφιλείς μπίρες Septem κατάφεραν να ξεχωρίσουν τόσο σε τοπικό επίπεδο κερδίζοντας την προτίμηση του Έλληνα καταναλωτή, όσο και σε ευρωπαϊκό με περισσότερες από 25 βραβεύσεις και παρουσία σε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της Ευρώπης.

Η ελληνική μικροζυθοποιία Septem βρίσκεται στο Ωρολόγιο της Εύβοιας το οποίο απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Κύμη και το Αλιβέρι. Η Septem κατάφερε να ξεχωρίσει σε αυτόν τον ανερχόμενο τομέα στη χώρα μας με τις γεύσεις, την ποιότητα και την φιλοσοφία της.

Ο Σοφοκλής Παναγιώτου, Χημικός - Οινολόγος με δεκαετή και πλέον εμπειρία στο χώρο των οινοποιείων και με πολλές επιστημονικές εργασίες και δημοσιεύσεις, μας έδειξε το ταλέντο του και στη μπίρα. Η αγάπη του για την Αμερικανική «σχολή» της ζυθοποιίας είναι εμφανής στις μπίρες του, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό αρωματικών, πικρικών και εξωτικών ποικιλιών λυκίσκου απ’ όλο τον κόσμο με κορυφαίες ευρωπαϊκές βύνες, μεταξύ των οποίων η αγγλίδα βασίλισσα Maris Otter.

«Η προσεκτική επιλογή των συστατικών, η επεξεργασία της καλύτερης ποιότητας βύνης και η χρήση ολόκληρων ανθών λυκίσκου, αντικατοπτρίζονται στον αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα των προϊόντων μας. Για μας ο λυκίσκος είναι το σταφύλι της μπίρας και παράγουμε αποκλειστικά μη παστεριωμένες μπίρες, προκειμένου να διαφυλάξουμε την γεύση και το άρωμα του στα προϊόντα μας. Πιστεύουμε, ότι η μπίρα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απλά ως ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό, αλλά ως ένα προϊόν που προσφέρει γαστρονομική απόλαυση», υποστηρίζει ο Σοφοκλής Παναγιώτου.

Το ζυθοποιείο είναι ένα μοντέρνο βιοκλιματικό κτίριο που βρίσκεται σε μια έκταση 25 στρεμμάτων και κατασκευάστηκε γενικότερα στην «πράσινη» λογική εξοικονόμησης ενέργειας. Η μικροζυθοποιία Septem χρησιμοποιεί την μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης για την επεξεργασία του νερού της γεώτρησης του κτήματος, προκειμένου η ποιότητα της μπίρας να είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Ιδρύθηκε το 2009 και πέντε χρόνια μετά προχώρησε στην επέκταση των εγκαταστάσεων της με δύο νέα κτήρια, εκ των οποίων το πρώτο χρησιμοποιείται για την ζύμωση και την ωρίμανση της μπίρας, ενώ το δεύτερο για την αποθήκευση των πρώτων υλών, των υλικών συσκευασίας και την φύλαξη του ετοίμου προϊόντος σε ειδικό κλιματιζόμενο θαλάμο. Παράλληλα οι επενδύσεις σε νέες δεξαμενές και μηχανολογικό εξοπλισμό, τριπλασίασαν την παραγωγική δυνατότητα της μονάδας.

Η σύγχρονη εμφιαλωτική μηχανή έχει δυνατότητα πλήρωσης 2.250 φιαλών την ώρα, ενώ το χημικό εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα όργανα ενόργανης ανάλυσης για τον ποιοτικό έλεγχο της μπίρας. Παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την παραγωγική διαδικασία και να μυηθεί στα μυστικά της craft μπίρας από τον επισκέψιμο χώρο του ζυθοποιείου, στον οποίο διοργανώνονται εκδηλώσεις και γευστικές δοκιμές.

Έχοντας ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το αρχικό πλάνο επένδυσης που αφορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής, η Μικροζυθοποιία Septem έχει ξεκινήσει την πρώτη πειραματική φύτευση λυκίσκου στην Ελλάδα, στο κτήμα του ζυθοποιείου. Ο βασικός λυκίσκος που καλλιεργείται είναι ο Cascade, ενώ σε μικρότερη κλίμακα δοκιμάζονται τρείς ακόμα ευρωπαϊκές και αμερικανικές ποικιλίες. Στόχος της ζυθοποιίας είναι η παραγωγή μιας σειράς προϊόντων με την χρήση νωπού λυκίσκου που καλλιεργείται στο κτήμα.

Οι γεύσεις, η ποιότητα και η ποικιλία των ζύθων της Septem, την τοποθέτησαν στο βάθρο του νικητή κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του Ζυθοποιού της Χρονιάς στην Ευρώπη το 2015 (Brewer of the Year –Europe) στον διεθνή διαγωνισμό International Beer Challenge, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα απέσπασε το βραβείο της καλύτερης ελληνικής ζυθοποιίας, της καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης μπίρας με την 8η Μέρα ΙΡΑ και καλύτερης ετικέτας με την Lava, στα BeerBartender Awards 2016.

Οι μπίρες Septem έχουν αποσπάσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στους διεθνείς διαγωνισμούς International Beer Challenge και Brussels Beer Challenge.

Στον επισκέψιμο χώρο του ζυθοποιείου είναι διαθέσιμες, ανάλογα με την εποχή, όλες οι μπίρες σε βαρέλι ή σε φιάλη προς δοκιμή.

ΟΙ ΜΠΙΡΕΣ SEPTEM

Septem Monday’s Pilsner, Septem Friday’s Pale Ale, Septem Sunday’s Golden Honey Ale (με ελληνικό ανθόμελο), Septem Thursday’s Premium Red Ale, Septem Saturday’s Porter, Septem 8η Mέρα ΙΡΑ και Septem W Day Wheat IPA. Παράλληλα στην σειρά Hobby Hoppy Series, παρουσιάζονται εποχιακά διάφορες συνταγές, όπως η Septem A.C.E. Imperial IPA, Septem Lava Imperial Red IPA, Septem Citra IPA, Septem Galaxy IPA και Septem Wet Hop Pale Ale.


Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!