Ζυθοποιίες

Είστε εδώ:Beer Catalog>Ζυθολογια>Ζυθοποιίες>Η Ζυθοποιία Estrella Damm

Η Ζυθοποιία Estrella Damm

Το αστέρι της Βαρκελώνης

Δύο μετανάστες από την Αλσατία, ο Αύγουστος Kuentzmann Damm και ο εξάδελφος του Ιωσήφ Damm, έφτασαν στην Βαρκελώνη το 1871. Ο Αύγουστος, ζυθοποιός στο επάγγελμα, ένα χρόνο μετά ξεκίνησε να παράγει μπίρα με έναν συνάδελφό του για την εταιρεία Camps y Kuentzmann.

Το 1876, ο Αύγουστος ιδρύει μαζί με τον εξάδελφο του Ιωσήφ την ζυθοποιία Damm στο κέντρο της Βαρκελώνης, όπου σήμερα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Έκτοτε, η πορεία της ζυθοποιίας ήταν ανοδική με σταθμό το 1960 όταν ο τουρισμός της Ισπανίας σημείωσε μεγάλη ανάπτυξη. Η Estrella Damm έγινε της μόδας και βρισκόταν παντού: στην πόλη, στις ταράτσες, στα μπαρ, στην εξοχή και στις ακτές της Μεσογείου. Το 1967, ιδρύεται το νέο ζυθοποιείο στην El Prat de Llobregat στην Βαρκελώνη το οποίο στην πορεία έγινε σύμβολο της Ισπανίας και σημείο έρευνας και ανάπτυξης των νέων προϊόντων της εταιρείας.

Οι χορηγίες της Estrella Damm στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από το 1982 την είχαν κάνει ήδη γνωστή, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 την οδήγησαν, ένα χρόνο μετά, στην επέκταση και ανακαίνιση του ζυθοποιείου μετατρέποντας το σε πιο σύγχρονο και μεγαλύτερο.

Η στήριξη της σε μεγάλες αθλητικές δραστηριότητες όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, το ποδόσφαιρο και η ιστιοπλοΐα την οδήγησαν στο να αποσπάσει ένα χρυσό μετάλλιο από το Royal Order of Merit in Sport το 2007.

Η ζυθοποιία συνεργάζεται με αγρότες στην υδρολογική λεκάνη του Έβρου από όπου προμηθεύεται την ποικιλία του κριθαριού η οποία έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά για τους ζυθοποιούς της. Το κριθάρι μεταφέρεται στο βυνοποιείο της ζυθοποιίας για την μετατροπή του σε βύνη. Η ζυθοποιία είναι από τις λίγες που διατηρούν δικό τους βυνοποιείο στην Ισπανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μεσογειακή ποικιλία ρυζιού pearl που περιλαμβάνεται στην συνταγή της Estrella δίνει μια ξεχωριστή νότα στην γεύση της.

Σήμερα, ο όμιλος Damm είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ποτών στην Ισπανία με επτά μονάδες παραγωγής ποτών και εμφιάλωσης σε όλη την χώρα και δραστηριοποιείται σε τρεις κύριους τομείς: Ποτά, οικονομικά και logistics, με την μπίρα να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο ποσοστό των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Το στρατηγικό σχέδιο του ομίλου κατά την περίοδο 2004-2010 περιελάμβανε μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις τόσο στην παραγωγική ικανότητα όσο και στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων logistics. Μέσα από αυτό το σχέδιο διπλασιάστηκε η παραγωγική δυνατότητα της ζυθοποιίας στο El Prat de Llobregat φτάνοντας τα 5,2 εκατομμύρια εκατόλιτρα τον χρόνο ενώ μετετράπη σε ένα από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης. Η ζυθοποιία διαθέτει 72 δεξαμενές lager των 7.500 εκατόλιτρων η κάθε μία.

Δίπλα από το εργοστάσιο, στο βιομηχανικό πάρκο ZAL, δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κέντρο logistics 228.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η Estrella Damm, έγινε διεθνώς «η μπίρα της Βαρκελώνης» και είναι διαθέσιμη σε πολλά μπαρ και εστιατόρια διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ελλάδα όπου διατίθεται από την εταιρεία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ.

Η διατήρηση των υψηλότερων προδιαγραφών ποιότητας στην διαδικασία παραγωγής, η χρήση επιλεγμένων πρώτων υλών και η συνεισφορά της στην προστασία του περιβάλλοντος αντιπροσωπεύουν τις τρεις σημαντικές αρχές στην λειτουργία της ζυθοποιίας Damm από την δημιουργία της πριν από 130 χρόνια.

Η ζυθοποιία Damm παράγει διάφορους τύπους Lager μπίρας με ναυαρχίδα την Estrella Damm. Η γκάμα της περιλαμβάνει σπέσιαλ Lager όπως την Α.Κ. DAMM, την Pils SAAZ, την LEMON DAMM 6-4 με λεμόνι, την πετυχημένη DAURA χωρίς γλουτένη, μια ενδιαφέρουσα Bock, την Bock Damm, αλλά και την καινούργια σιταρένια Estrella INEDIT, φτιαγμένη από διάσημους σεφ και γευσιγνώστες με σκοπό να συνοδεύει το γκουρμέ φαγητό. Η Estrella Damm έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία, όπως στην Βιέννη το 1904, στο Λονδίνο το 1905, στο Μόναχο το 1906, στο Παρίσι το 1964, καθώς και δυο φορές το The World Beer Championship, το 1998 στην Αυστραλία και το 2004 στο Σικάγο.

Estrella Damm, το αστέρι της Βαρκελώνης

Η Estrella Damm, γνωστή διεθνώς ως «η μπίρα της Βαρκελώνης» είναι μια ξανθιά Lager, με πικάντικη φρεσκάδα στο άρωμα της, ελαφριά γεύση με νότα ψημένης βύνης που την χαρακτηρίζει, νότα φρούτων αλλά και ντελικάτη πικράδα στην επίγευση της. Έχει αλκοόλ 5,4% και σερβίρεται στους 4-6 βαθμούς Κελσίου.

Από την παραγωγή της το 1876 μέχρι και σήμερα τονίζει τους στενούς δεσμούς της με την πόλη. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο της Βαρκελώνης, την γεύση της νυχτερινής ζωής, την διασκέδαση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό - είτε στη Βαρκελώνη, είτε σε άλλες χώρες. Είναι επίσημος χορηγός του FC Barcelona για περισσότερα από 15 χρόνια και των ομάδων RCD Espanyol, RCD Mallorca, Villareal FC και Valencia FC.

Υποστηρίζει, επίσης, μουσικά φεστιβάλ, όπως το παγκοσμίως γνωστό Sonar, το οποίο έχει γίνει ένα ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς για μουσικά δρώμενα και το δημοφιλές φεστιβάλ La Mercè, που τα τελευταία τρία χρόνια έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, καθώς προβάλλει διεθνή και τοπικά μουσικά συγκροτήματα, όπως το Dub Foundation της Ασίας και την ομάδα Travis της Σκωτίας. Παράλληλα υποστηρίζει σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Estrella Damm DAURA - χωρίς γλουτένη

Η DAURA δημιουργήθηκε το 2006, μετά από δύο χρόνια έρευνας της ζυθοποιίας ως εναλλακτική πρόταση γι αυτούς που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη. Θεωρείται η καλύτερη μπίρα χωρίς γλουτένη καθώς το ποσοστό που περιέχει βρίσκεται στα 6 ppm, σημαντικά χαμηλότερο από το 20 ppm που απαιτείται για τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Παράγεται από βύνη κριθαριού και έχει την τυπική γεύση μιας lager.

Η Estrella Damm DAURA έχει λάβει διεθνή βραβεία και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο «Καλύτερης μπίρας χωρίς γλουτένη» το 2008 και το 2009 στον διαγωνισμό World Beer Awards.

Έχει αλκοόλ 5,4% και σερβίρεται στους 4-6 βαθμούς Κελσίου.

Estrella Damm Inedit

H Inedit δημιουργήθηκε ειδικά για να συνοδεύει το καλό φαγητό. Είναι μια ξεχωριστή σιταρένια μπίρα η οποία παράγεται από βύνη κριθαριού και σιταριού και αρωματίζεται με κορίανδρο, φλούδες πορτοκαλιού και γλυκόριζα, κατά τα βελγικά πρότυπα. Για την δημιουργία της συνεργάστηκαν οι αρχιζυθοποιοί της με τους γνωστούς σεφ Ferran Adria και Juli Soler, καθώς και με την ομάδα γευσιγνωστών του φημισμένου εστιατορίου El Bulli.

Το χρώμα της είναι θολό, έχει πολύπλοκο άρωμα με πλούσιο μπουκέτο λουλουδιών και φρούτων, φρουτώδη γεύση με νότες πορτοκαλιού και λεμονιού, ξηρή και πικάντικη, με ασυνήθιστα κρεμμώδη επίγευση.

Έχει αλκοόλ 4,8% και σερβίρεται στους 4-8 βαθμούς Κελσίου σε ψιλό ποτήρι λευκού κρασιού.

 

 

 

ESTRELLA DAMM

Lager, 5,4%

DAURA DAMM

Lager χωρίς γλουτένη, 5,4%

INEDIΤ DAMM

Wheat, 4,8%

Beer Catalog

Έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση για την μπίρα, ταξίδια στον κόσμο της, σπάνιες και ξεχωριστές μπίρες, ζυθοποιίες και beer life style.

drive dont drink ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ!