Συχνά τίθεται το ερώτημα ποια μπίρα είναι καλύτερη. Η βαρελίσια, η εμφιαλωμένη ή αυτή στο κουτί; Το ισχυρότερο επιχείρημα βέβαια υπέρ της βαρελίσιας μπίρας είναι το περιβάλλον, καθώς προκειμένου να…
Cask Conditioned Real Ale Αυτό που κάνει την παραδοσιακή βρετανική Real Ale να ξεχωρίζει από το «πλήθος» είναι αναμφισβήτητα η φυσική της ομορφιά. H δεύτερη ζύμωση της μπίρας και η…
Ζυθοποίηση: Η διαδικασία παραγωγής ζύθου, δηλαδή μπίρας. Στην ζυθοποίηση υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στα διάφορα στάδια της, ανάλογα με τον τύπο της παραγόμενης μπίρας αλλά και τις παραδοσιακές τεχνικές μιας χώρας.Ιδού…
Ζυθοποίηση: Τέχνη και Επιστήμη. Η ζυθοποίηση είναι ένα μοναδικό δείγμα τέχνης και επιστήμης, που έρχεται από το πολύ μακρινό παρελθόν. Γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, η ζυθοποίηση ήταν μια…
Το βιβλίο “London & Country Brewer” του έτους 1736, στο 11ο κεφάλαιο, μας προσφέρει πολλές πληροφορίες για τις μεθόδους πολτοποίησης της εποχής. Το κεφάλαιο έχει τίτλο "A Philosophi¬cal Account for…